• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pa Pakistānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2009., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191487

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas Senāta delegācijas vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

07.05.2009., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pa Pakistānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 28.aprīlī, tikās ar Pakistānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Nadīmu Riazu (Nadeem Riyaz), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājs akcentēja Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko izvietojumu un labo pieredzi transporta un loģistikas jomā, kas padara mūsu valsti par būtisku tranzīta punktu starp Eiropas Savienību (ES), Krieviju un tālāk arī Āziju. G.Daudze arī informēja, ka Latvija ir atvērta ārvalstu investīcijām, piebilstot, ka ražotņu izvietošana mūsu valstī ir laba iespēja tajās izgatavoto produkciju eksportēt uz ES.

Savukārt Pakistānas vēstnieks atzinīgi novērtēja abu valstu ekonomiskās sadarbības potenciālu, norādot, ka viņa valsts nākotnē varētu izmantot Latvijas pieredzi tranzīta un loģistikas jomā. N.Riazs arī informēja par Pakistānas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvju vēlmi tuvākajā laikā apmeklēt Latviju, lai veidotu kontaktus ar Latvijas uzņēmējiem.

Sarunas gaitā apspriesta arī globālās finanšu krīzes ietekme uz abu valstu ekonomiku, kā arī aktuālākie politiskie procesi Latvijā un Pakistānā.

Pārrunājot abu valstu parlamentu sadarbību, Pakistānas vēstnieks rosināja apsvērt iespēju Latvijā uzņemt Pakistānas sieviešu parlamentāriešu delegāciju. Būtiski, lai abu valstu parlamentārieši tiktos, jo tieši ar šādu nepastarpinātu kontaktu palīdzību iespējams vienam otru iepazīt, uzskata vēstnieks. Arī Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra šādu parlamentāro kontaktu nozīmību, informējot vēstnieku par Saeimā izveidoto Sieviešu deputātu grupu sadarbībai ar citu valstu parlamentārietēm.

Ar jauno Pakistānas vēstnieku 28.aprīlī tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš. Tikšanās laikā tika pārrunāta politiskā un ekonomiskā situācija abās valstīs. Vēstnieks informēja par Pakistānas gatavību intensificēt abu valstu divpusējos kontaktus. N.Riazs darīja zināmu, ka ES ir Pakistānas lielākais tirdzniecības partneris, it īpaši divas tās dalībvalstis – Lielbritānija un Francija. Savukārt lielāko investoru vidū bez ES ir Apvienotie Arābu Emirāti un ASV.

N.Riazs ir karjeras diplomāts ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Iepriekš viņš strādājis Pakistānas vēstniecībās Dienvidāfrikā un Francijā. Jaunais Pakistānas vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!