• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Viņa majestātes Spānijas karaļa Huana Karlosa I divu dienu valstsvizīti Latvijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2009., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191472

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.05.2009., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Viņa majestātes Spānijas karaļa Huana Karlosa I divu dienu valstsvizīti Latvijas Republikā

 

SPANIJA1.JPG (45066 bytes)
Vakar, 5.maijā, pēc vizītes Igaunijā, Latvijas Republikā divu dienu valstsvizītē ieradās Spānijas karaļpāris. Savukārt šodien, 6.maijā, pēc vizītes mūsu valstī augstie viesi dosies vizītē uz Lietuvu. Attēlā: Viņa majestāte Spānijas karalis Huans Karloss I un Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers svinīgās sagaidīšanas ceremonijas laikā pie Rīgas pils
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Vakar, 5.maijā, divu dienu valstsvizītē Latvijā ieradās Viņa majestāte Spānijas karalis Huans Karloss I un Viņas majestāte Spānijas karaliene Sofija. Šī ir pirmā tik augstu Spānijas karaļnama pārstāvju vizīte Latvijas vēsturē.

Pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas pie Rīgas pils, tradicionālās kopējās fotografēšanās un ieraksta veikšanas viesu grāmatā Valdim Zatleram bija tikšanās ar Huanu Karlosu I, kuras laikā pārrunāta abu valstu ekonomiskā sadarbība, īpaši enerģētikas jomā. Abu valstu vadītāji apmainījās ar viedokļiem par pieredzi Ibērijas elektroenerģijas tirgū, kas var noderēt Baltijas elektroenerģijas tirgus veidošanā.

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers un Spānijas karalis Huans Karloss I pārrunāja arī Latvijas un Spānijas kultūras sadarbību, arī plānoto Servantesa institūta atvēršanu Rīgā.

Runājot par abu valstu sadarbību Eiropas Savienībā un NATO, Latvijas Valsts prezidents uzsvēra, ka Eiropai jārunā vienā balsī un ir nepieciešama cieša sadarbība situācijas stabilizēšanai Afganistānā un šīs valsts attīstības procesā, kur būtiska ir ne tikai militārā, bet arī civilā aizsardzība. Spānijas karalis arī iepazīstināja Valsts prezidentu ar Spānijas prioritātēm gaidāmās Eiropas Savienības prezidentūras laikā.

Vēlāk Valsts prezidents un Spānijas karalis nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā arī sasveicinājās ar rīdziniekiem, kas lielā skaitā bija ieradušies pie pieminekļa noskatīties ceremoniju.

Vakarā Valsts prezidents un Lilita Zatlere Melngalvju namā rīkoja oficiālas vakariņas par godu Spānijas karalim un karalienei.

Šodien Valsts prezidentam un kundzei kopā ar Spānijas karali un karalieni plānots apmeklēt Okupācijas muzeju. Pēc iepazīšanās ar muzeja ekspozīciju Valdis Zatlers un Huans Karloss I dosies uz AS “Latvenergo”, lai piedalītos TEC- 2 svinīgajā atklāšanas ceremonijā. Savukārt L.Zatlere un karaliene Sofija tiks iepazīstinātas ar Rātslaukuma un Rīgas Doma baznīcas vēsturi, kā arī viesosies Strazdumuižas internātvidusskolas Attīstības centrā vājredzīgajiem un neredzīgajiem bērniem.  

Valsts prezidenta preses dienests

 

01.JPG (20304 bytes)

Vakar, 5.maijā, Spānijas karaļpāra valstsvizītes laikā Rīgas pils Ģerboņu zālē (no kreisās): Viņas majestāte Spānijas karaliene Sofija, Viņa majestāte Spānijas karalis Huans Karloss I, Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers un Latvijas Valsts prezidenta kundze Lilita Zatlere
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

 

02.JPG (24293 bytes) 03.JPG (20783 bytes)

Spānijas karalis Huans Karloss I, izrādot cieņu Latvijas tautas tēvzemes mīlestībai un neatkarības centieniem, kopā ar Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru valstsvizītes pirmajā dienā, 5.maijā, dodoties nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa Rīgā; Spānijas karaļpāris un Latvijas Valsts prezidents ar kundzi pēc ziedu nolikšanas
pie Brīvības pieminekļa, sasveicinoties un sniedzot autogrāfus Latvijas iedzīvotājiem

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!