• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos Lauku attīstības programmas pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2009., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 30.aprīlī

Vēl šajā numurā

05.05.2009., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos Lauku attīstības programmas pasākumiem

 

Lauku atbalsta dienests (LAD) šā gada 1.jūnijā sāks pieņemt projektu iesniegumus Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākuma “Lauku saimniecību modernizācija” 6.kārtā, pasākuma “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” 7.kārtā, pasākuma “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai” 5.kārtā un pasākuma “Tūrismu aktivitāšu veicināšana” 3.kārtā. Projektu iesniegumu pieņemšana ilgs vienu mēnesi, noslēdzoties 1.jūlijā.

Pasākuma “Lauku saimniecību modernizācija” 6.kārtas kopējais publiskais finansējums noteikts 21 559 796 lati. Pasākuma mērķis ir modernizēt lauksaimniecības uzņēmumus, lai uzlabotu to ekonomiskās darbības rādītājus un konkurētspēju. Uz atbalstu var pretendēt juridiska vai fiziska persona, kas ražo nepārstrādātu lauksaimniecības produkciju, izņemot zivsaimniecības produkciju, vai arī lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība.

Savukārt atbalsta pasākumā “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” pasākuma mērķis ir atbalstīt investīcijas infrastruktūras kvalitātes uzlabošanai lauku teritorijās, lai veicinātu apdzīvotības saglabāšanos. Uz atbalstu var pretendēt pašvaldības, kas atrodas Latvijas lauku teritorijā, izņemot Rīgas rajona vietējās pašvaldības, kurās ir vairāk nekā 5000 iedzīvotāju. Novadi ar lauku teritoriju un pilsētas ar lauku teritoriju pasākumu drīkst īstenot tikai lauku teritorijā. Pasākuma projektu iesniegumu pieņemšanas 7.kārtai piešķirts publiskais finansējums 5 000 000 latu.

Savukārt pasākumā “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)” mērķis ir veicināt ar lauksaimniecību nesaistītu uzņēmējdarbību vai nodarbinātību lauku teritorijā, dažādojot aktivitātes, kas nav saistītas ar lauksaimniecību, lai attīstītu alternatīvus ienākumu avotus un ienākumu līmeņa palielināšanos lauku reģionos. Atbalsta pretendents var būt gan fiziska, gan juridiska persona, kas vēlas dibināt jaunu vai attīstīt esošo uzņēmumu lauku teritorijā. Pasākuma 5.kārtas publiskais finansējums noteikts 3 000 000 latu.

Pasākuma “Tūrisma aktivitāšu veicināšana” mērķis ir veicināt nelauksaimnieciskās aktivitātes lauku teritorijā, attīstot un pilnveidojot lauku tūrismu un ar tūrismu saistītos pakalpojumus un infrastruktūru. Pasākums jāīsteno Latvijas lauku teritorijā, izņemot Rīgas rajonu. Uz tūrisma aktivitāšu veicināšanas atbalstu var pretendēt zemnieku saimniecība vai fiziska persona, kura veic saimniecisko darbību, vai komersants. Pasākumam 3.kārtas publiskais finansējums noteikts 1 500 000 latu.

Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs pēc atbalsta pretendenta juridiskās adreses.

Projektu īstenošanas beigu datums pasākumiem noteikts divi gadi no līguma noslēgšanas dienas starp atbalsta pretendentu un LAD.

Vairāk informācijas par pasākumiem un atbilstošajiem normatīvajiem aktiem atrodama ZM interneta mājaslapas www.zm.gov.lv sadaļā “Valsts un ES atbalsts” un LAD interneta mājaslapas www.lad.gov.lv sadaļā “ES atbalsts”.

Projektu iesniegumu pieņemšana izsludināta 30.aprīļa laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!