• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Norvēģijas finanšu atbalstu četriem projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2009., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191397

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrija: Par ERAF līdzfinansēto vides projektu ieviešanu

Vēl šajā numurā

05.05.2009., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Norvēģijas finanšu atbalstu četriem projektiem

 

Noslēdzoties Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta prioritātes “Reģionālā politika un ekonomisko aktivitāšu attīstība” otrajam atklātajam konkursam, Norvēģijas Ārlietu ministrijā ir apstiprināti četri individuālie projektu iesniegumi, kuru kopējais līdzfinansējums ir 2 055 664 eiro (1,5 miljoni latu).

Norvēģijas valsts līdzfinansējumu saņems Kuldīgas pilsētas dome, kas plāno izveidot Kurzemes telpiskās plānošanas un ilgtspējīgas attīstības centru, kurš veicinās iedzīvotāju iesaisti telpiskās attīstības plānošanas procesā un inovāciju aktivitātēs.

Kurzemes plānošanas reģions plāno izveidot komunālās saimniecības sistēmas modeļus novados, kuri nodrošinātu kvalitatīvus pakalpojumus iedzīvotājiem, un attīstīt ostas Kurzemes reģionā. Attīstot ostu sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu, tiks veicināta tūrisma un atpūtas aktivitāšu dažādošana Kurzemē. Savukārt Zemgales plānošanas reģions ar Norvēģijas valdības finansējuma atbalstu veicinās uzņēmējdarbību Zemgales reģiona pierobežu teritorijā, rosinot uzņēmumu konkurētspējas un eksporta izaugsmes un jaunu uzņēmumu attīstību.

Kopumā individuālo projektu otrajā atklātajā konkursu kārtā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā tika iesniegti desmit projekti. Pēc administratīvās vērtēšanas tika noraidīts viens projekts, un deviņi tika vērtēti pēc kvalitātes un specifiskajiem vērtēšanas kritērijiem.

Prioritātes mērķis ir veicināt vienmērīgu Latvijas teritoriju attīstību, ievērojot to īpatnības un iespējas, saglabājot konkrētai teritorijai raksturīgās iezīmes.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!