• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Dānijas Karalistē 30.aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2009., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191394

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.05.2009., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Dānijas Karalistē 30.aprīlī



KARALIENE.JPG (15069 bytes) PREMJERS.JPG (18436 bytes)

Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers Dānijā 30.aprīlī, tiekoties ar Viņas majestāti Dānijas karalieni Margrētu II

Foto: Toms Kalniņš, VPK

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers darba vizītes laikā Dānijā 30.aprīlī: draudzīgā sarunā ar Dānijas premjerministru Larsu Lēki Rasmusenu

Foto: Toms Kalniņš, VPK

30.aprīlī Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers vienas dienas darba vizītes laikā Dānijā tikās ar Viņas majestāti Dānijas karalieni Margrētu II. Tikšanās laikā Valdis Zatlers uzaicināja karalieni uz Dziesmu un deju svētkiem Latvijā, kas norisināsies 2013.gadā.

Vēlāk Valsts prezidents, būdams pirmā ārvalstu amatpersona, kas tiekas ar Dānijas Ministru prezidentu, sarunā ar Larsu Lēki Rasmusenu pārrunāja ekonomisko situāciju pasaulē, kā arī ekonomiskās lejupslīdes ietekmi uz abām valstīm. Valdis Zatlers sniedza skaidrojumu par norisēm Latvijā un uzsvēra, ka mūsu valsts virzās pareizā virzienā, veicot ievērojamas reformas. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka ekonomikas protekcionismam nav nākotnes. Īpaša uzmanība tika pievērsta Baltijas enerģētikas tirgum. Dānijas Ministru prezidents uzteica Latviju par Baltijas valstu vienošanos par elektroenerģijas starpsavienojuma izveidošanu ar Zviedriju. Sarunas gaitā V.Zatlers un L.Rasmusens pārrunāja arī klimata pārmaiņu jautājumus, pievēršoties gada nogalē organizētajai ANO Klimata pārmaiņu konferencei Kopenhāgenā. Gan Valsts prezidents, gan premjerministrs atzīmēja nepieciešamību izstrādāt globālu, vienotu un visaptverošu pieeju klimata pārmaiņu jautājumā.

Kopenhāgenā Valsts prezidentam bija iespēja pārrunāt finanšu situāciju Latvijā ar Dānijas Karalistes parlamenta prezidentu Toru Pedersenu. Turklāt sarunas laikā V.Zatlers un T.Pedersens pievērsās arī Eiropas Savienības Austrumu partnerības jautājumam un enerģētikas politikai Baltijas jūras reģionā. Valsts prezidents pateicās personīgi T.Pedersenam par viņa aktīvo atbalstu Baltijas valstīm deviņdesmito gadu sākumā.

Valsts prezidents tikās arī ar Latviešu biedrības pārstāvjiem Dānijā, kas atzina, ka biedrība rada ģimenes sajūtu un veicina patriotiskā gara uzturēšanu ārpus Latvijas. Tikšanās laikā piedalījās arī Latviešu biedrības Zviedrijā pārstāvji no Lundas un Malmes.

V.Zatlers tikās arī ar nākamo NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu, lai pārrunātu Ziemeļatlantijas alianses aktualitātes, kā arī uzstājās Dānijas Ārpolitikas biedrībā par tēmu “Latvija pasaules ekonomiskās lejupslīdes laikā. Grūtības kā attīstības iespēja”.

 

Valsts prezidenta preses dienests 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!