• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nepieciešamās informācijas saņemšanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2009., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191381

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesībām regulatoram pieprasīt tarifu samazināšanu

Vēl šajā numurā

05.05.2009., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nepieciešamās informācijas saņemšanas kārtību

 

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti 22.aprīlī pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski vienojās par nepieciešamās informācijas saņemšanas kārtību sekmīga komisijas darba nodrošināšanai starptautiskā aizdevuma izlietojuma uzraudzībā.

Komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš uzsvēra, ka šī ir komisijas un premjera pirmā tikšanās, taču noteikti ne pēdējā. A.Bērziņš norādīja, ka patlaban ministriju un komisijas komunikācija ir nepilnīga un “vārga” un dokumenti, kurus komisija saņēmusi, ir vispārīgi, diezgan formāli, turklāt informācija ir ļoti apjomīga. “Mums neinteresē dokumentu kilogrami, bet gan informācija koncentrētā veidā,” secināja A.Bērziņš.

Komisijas eksperte, valsts kontroliere Inguna Sudraba norādīja, ka komisija vēlas iegūt informāciju par to, kādi resursi tiks izmantoti tautsaimniecības stimulēšanai, kādas būs plānotās aktivitātes un kas būs atbalsta saņēmējs. I.Sudraba apliecināja, ka komisijas darba mērķis “ir ieraudzīt ainu, kurā visas darbības ir savstarpēji saistītas”. “Mēs gribam redzēt koordinētu darbību, kas virzīta uz vienu mērķi,” skaidroja valsts kontroliere.

Ministru prezidents komisijas deputātiem atzina, ka valdība ir gatava sadarboties ar Saeimas komisiju, lai nodrošinātu informācijas saņemšanu un viedokļu apmaiņu. Tāpat V.Dombrovskis norādīja, ka valdība, īstenojot strukturālās reformas, varētu izmantot arī komisijas un ekspertu darba rezultātus.

Atbildot uz ekspertu jautājumu par starptautiskā aizdevuma saņemšanu, V.Dombrovskis norādīja, ka nauda vēl nav saņemta, jo saskaņā ar vienošanos budžeta grozījumi bija jāpieņem jau šā gada martā, taču iepriekšējā valdība nesagatavoja uz strukturālajām reformām balstītus budžeta grozījumus. Šobrīd sagatavošanas stadijā ir jauni budžeta grozījumi, kuru izstrādes termiņi ir saskaņoti ar Starptautisko valūtas fondu. V.Dombrovskis pauda pārliecību, ka valdība var nodrošināt turpmāku starptautiskā aizdevuma saņemšanu.

Ministru prezidents Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai apliecināja, ka nepieciešamā informācija no atbildīgajām ministrijām komisijai varētu tikt sagatavota divu nedēļu laikā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!