• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 1999. gada budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.1999., Nr. 227/228 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanos

Vēl šajā numurā

13.07.1999., Nr. 227/228

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidenta viedoklis

Par 1999. gada budžetu

Ministru prezidents izsaka pārsteigumu par aizvakar, 11.jūlijā, masu informācijas līdzekļos izskanējušo Saeimas deputāta A.Šķēles izteikumu, ka 1999.gada budžetā varētu tikt pieļauts finansu deficīts.

Ministru prezidents aicina visus politiskos spēkus atbalstīt konservatīvu finansu politikas īstenošanu, kas būtu jāturpina arī nākamajai Latvijas valdībai, kā arī uzsver, ka viens no pašreizējās valdības deklarācijas pamatpunktiem ir konservatīvas finansu politikas īstenošana, nepieļaujot budžeta finansu deficītu. Valdība ir īstenojusi šādu politiku, kaut arī ārējā ekonomiskā krīze ir atstājusi negatīvu ietekmi uz Latvijas ekonomiku.

Ministru prezidents norāda, ka budžeta finansu deficīta pieļaušana var radīt kredītprocentu likmju kāpumu vērtspapīru tirgū, inflācijas pieaugumu, atstājot nelabvēlīgu ietekmi uz valsts tautsaimniecību un makroekonomisko stabilitāti.

Ministru prezidents atgādina A.Šķēles izteikumus pēc atkāpšanās no Ministru prezidenta amata ("Latvijas Vēstnesis", 1997.gada 5.augustā) :

"Pēdējā laikā no vairāku politiķu puses izskan runas, ka šogad nevarēšot saglabāt bezdeficīta budžetu.(..) Iespējams, ka tādā veidā jau tiek sperti pirmie preventīvie soļi savas politikas maiņai, lai spertu tālākus soļus, (..) uzsākot pilnīgi citu politiku, sākot veidot deficītu un tā tālāk.(..) Tieši bezdeficīta budžets, sabalansēts budžets, šīs valdības īstenotā finansu politika bija viens no galvenajiem instrumentiem, ar ko mums izdevās sākt atdzīvināt tautsaimniecību, pārkārtot to."

Ministru prezidents izsaka cerību, ka deputāta A.Šķēles 11.jūlija izteikumi neliecina par uzskatu maiņu attiecībā uz stingras finansu politikas realizēšanas nepieciešamību Latvijā.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!