• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par jaunu starptautiskās lidostas "Rīga" tarifu politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2009., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par valdes locekļu skaitu veselības aprūpes kapitālsabiedrībās

Vēl šajā numurā

30.04.2009., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par jaunu starptautiskās lidostas “Rīga” tarifu politiku

 

VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” izstrādājusi jaunus tarifus, kas balstīti uz godīgas konkurences principiem un ir atbilstoši pašreizējai ekonomiskās krīzes situācijai. Turklāt, pēc lidostas sniegtās informācijas, tie būs zemākie Eiropā.

Jaunie tarifi ir saskaņoti ar Konkurences padomi un jau apstiprināti starptautiskās lidostas “Rīga” padomes sēdē. Projekts paredz, ka lidostas “Rīga” pakalpojumu maksas tiks būtiski samazinātas, vienlaikus nodrošinot uzņēmuma rentablu darbību.

Līdz ar to lidosta “Rīga” ir izpildījusi satiksmes ministra Kaspara Gerharda uzdevumu izstrādāt jaunu tarifu politiku.

K.Gerhards jau iepriekš norādījis: “Jaunajai tarifu politikai, pirmkārt, ir jābūt saprotamai un caurspīdīgai, otrkārt, jārada vienādi nosacījumi visām aviokompānijām, izskaužot priekšrocības atsevišķiem pārvadātājiem, un, treškārt, jāatbilst pašreizējai ekonomiskajai situācijai.”

Satiksmes ministrija no lidostas “Rīga” 28.aprīlī saņemto projektu virzīs izskatīšanai Ministru kabinetā jau nākamajā otrdienā, 5.maijā.

Jaunais tarifu projekts iestrādāts kā grozījums Ministru kabineta noteikumos Nr.991 “Kārtība, kā nosakāma maksa par aeronavigācijas un valsts akciju sabiedrības “Starptautiskā lidosta “Rīga”” pakalpojumiem, un maksas sadales kārtība”. Būtībā tie paredz skaidrāku lidosta “Rīga” civilās aviācijas pakalpojumu saturu, samazinātas civilās aviācijas pakalpojumu maksas, izmaiņas apjoma atlaižu sistēmā, skaidrāku norēķinu kārtību. Projekts sagatavots, ievērojot jaunās Eiropas Savienības (ES) lidostu nodevu direktīvas nostādnes.

Tā kā Satiksmes ministrija grozījumus Ministru kabineta noteikumos nosūtīs saskaņošanai pārējām institūcijām, detalizētāku informāciju par jaunajiem tarifiem lidosta “Rīga” sniegs nākamajā nedēļā pēc jautājuma izskatīšanas valdības sēdē.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!