• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot nodrošināt ārvalstu pilsoņu drošību Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2009., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām

Vēl šajā numurā

30.04.2009., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot nodrošināt ārvalstu pilsoņu drošību Rīgā

 

Pēc pēdējā laikā arvien vairāk izskanējušas informācijas par ārvalstu tūristu apkrāpšanas un fiziskas ietekmēšanas gadījumiem Valsts prezidents Valdis Zatlers ir nosūtījis vēstuli iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei, ekonomikas ministram Artim Kamparam, ārlietu ministram Mārim Riekstiņam un Rīgas domes priekšsēdētājam Jānim Birkam.

Vēstulē Valsts prezidents pauž satraukumu par valsts un pašvaldību institūciju nespēju nodrošināt ārvalstu pilsoņu drošību un novērst kaitējumu valsts tēlam. Viņš norāda, ka šī problēma skar vairākas svarīgas valsts darbības jomas, piemēram, ekonomiku saistībā ar tūrisma attīstību un pakalpojumu nozari kopumā, sabiedrisko drošību un kārtību, kā arī kopējo Latvijas tēlu, kas ekonomiskās lejupslīdes apstākļos ir īpaši kaitējošs. V.Zatlers lūdza sniegt informāciju par pasākumiem, kas tiek veikti vai ir plānoti, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību Rīgā un novērstu kaitējumu ārvalstu pilsoņiem un Latvijas valsts tēlam kopumā.

Vēstulē Valsts prezidents norāda, ka pēc pagājušā gada nogales valsts institūciju pārstāvju sanāksmēm situācija nav uzlabojusies. Valsts prezidents uzskata, ka gan Krimināllikumā, gan Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir pietiekami daudz normu vainīgo saukšanai pie atbildības un sodīšanas. Turklāt iepriekš medijos ir publicēta informācija par to, ka prokuratūra atcēlusi vairāk nekā 50 policijā pieņemtus lēmumus par atteikšanos sākt kriminālprocesus par iespējamām prettiesiskām darbībām pret ārvalstu tūristiem. Tas liecina, ka joprojām pastāv prakse nekompetenci vai nevēlēšanos risināt problēmas attaisnot ar atbilstošu tiesību normu trūkumu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!