• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par iespējamiem riskiem saslimšanai ar cūku gripu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2009., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot mūsu hokeja izlasi ar uzvaru pār Zviedrijas valstsvienību

Vēl šajā numurā

29.04.2009., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par iespējamiem riskiem saslimšanai ar cūku gripu

 

Saistībā ar cūku gripas uzliesmojumu Meksikā un reģistrētajiem slimības gadījumiem Kalifornijā un Teksasā, Veselības ministrija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, dodoties uz slimības skartajiem reģioniem, ļoti rūpīgi ievērot personīgo higiēnu un, sajūtot pirmos slimības simptomus, nekavējoties meklēt medicīnisko palīdzību.

Cūku gripas simptomi cilvēkiem ir līdzīgi sezonālas gripas pazīmēm: pēkšņs sākums, galvassāpes, drudzis, paaugstināta ķermeņa temperatūra, “kaulu laušanas” sajūta, sāpes acu ābolos, aizlikts deguns bez iesnām un sauss, rejošs klepus. Dažiem slimniekiem novēro caureju un vemšanu.

Iedzīvotājiem, kuri nesen atgriezušies no Meksikas, Kalifornijas vai Teksasas un kuriem parādījušies gripas simptomi, tiek ieteikts palikt mājās, ierobežot kontaktus ar cilvēkiem, sazināties ar ārstu un informēt par ceļojumu.

Ģimenes ārstiem un citiem mediķiem ir izplatīta informācija, kā rīkoties, saskaroties ar slimniekiem, kuru slimības simptomi atgādina cūku gripas pazīmes.

Veselības ministrija nepārtraukti seko notikumu tālākai attīstībai un informēs sabiedrību par situāciju saistībā ar cūku gripas uzliesmojumu.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!