• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ilgtspējīgas attīstības stratēģijas apspriešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2009., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191185

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

28.04.2009., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ilgtspējīgas attīstības stratēģijas apspriešanu



Reģionālās attīstības trīspusējās sadarbības apakšpadome (RATSA) vakar, 27.aprīlī, sāka diskusiju par Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam (LIAS) papildināto 1.redakciju, uzsverot tās nepieciešamību īpaši šobrīd, kad valstī ir vērojama tautsaimniecības lejupslīde.

LIAS 1.redakcijas izstrādē iesaistījās gan nozaru speciālisti, gan zinātnieki, kuri Latviju pēc 2030.gada redz radošu, atvērtu, visiem, it īpaši bērniem un veciem cilvēkiem draudzīgu, saprātīgi patērējošu sabiedrību, ar “zaļu” ekonomiku un pārvaldību.

Kā uzskata zinātnieki, jāapzina nenovēršamas globālās tendences, kā, piemēram, sabiedrības novecošanās, inovācijas, mainīgā ekonomika, enerģijas cenas un pieejamība, kas lielā mērā nosaka sabiedrības dzīvi mājsaimniecību līmenī.

Ikviens iedzīvotājs, jo īpaši valsts un pašvaldību iestāžu speciālisti, zinātnieki un uzņēmēji, pedagogi un studenti, dažādu sabiedrības grupu intereses pārstāvošās nevalstiskās organizācijas tiek aicinātas iesaistīties sabiedriskajā apspriešanā, vērtēt, spriest un iesniegt priekšlikumus LIAS projekta galaredakcijas veidošanai. Pēc sabiedriskās apspriešanas noslēguma tiks sagatavots sabiedriskās apspriešanas pārskats. No jūlija līdz novembrim notiks priekšlikumu izvērtēšana, t.sk. sabiedriskās apspriešanas pārskata izskatīšana Nacionālās attīstības padomes sēdē un LIAS projekta galaredakcijas izstrāde iesniegšanai Ministru kabinetam un Saeimai.

Ar sabiedriskai apspriešanai nodotajiem materiāliem ikviens aicināts iepazīties laikraksta “Latvijas Vēstnesis” šīsdienas laidienā (skat. 11.–16.lpp. un 69.–80.lpp.) un LIAS mājaslapā www.latvija2030.lv, kur sadaļā “Forums” var izteikt savu viedokli un priekšlikumus.

RATSA ir Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes institucionālās sistēmas sastāvdaļa, kuru uz paritātes pamatiem izveido valdības, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības izvirzītie pārstāvji.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļas un “Latvijas Vēstneša” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!