• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju finanšu sektorā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2009., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Sociālo pakalpojumu pārvaldes likvidāciju

Vēl šajā numurā

28.04.2009., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju finanšu sektorā

 

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti 15.aprīlī turpināja uzklausīt ekspertus un atbildīgo iestāžu amatpersonas par situāciju finanšu sektorā.

Deputāti diskutēja par pārmaiņām banku sektorā, valūtas svārstību ietekmi uz tautsaimniecību, izmaiņām nodokļu politikā, Latvijas Bankas bilanci, kā arī atbalsta programmām mājokļu hipotekāro kredītu ņēmējiem un valsts atbalsta pasākumiem uzņēmējdarbības stimulēšanai.

Komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš kārtējo reizi norādīja, ka ministriju kavēšanās sniegt informāciju par piešķirtā aizdevuma izlietojumu un par plānotajām aktivitātēm ekonomikas “sildīšanai” ievērojami kavē komisijas darbu. “Mēs esam trīs reizes Ministru kabinetam pieprasījuši informāciju. Esam runājuši ar iepriekšējo valdību, runāsim arī ar šo,” teica A.Bērziņš. Viņš pauda cerību, ka jau tuvākajā laikā komisija saņems visu informāciju, lai varētu pilnīgi izvērtēt situāciju vēl pirms budžeta grozījumu pieņemšanas.

 “Ir grūti saprast, vai tāda ierēdņu rīcība ir apzināta, vai tas notiek nezināšanas dēļ. Ja informācija netiks nodrošināta, rosināsim vērtēt atbildīgo cilvēku atbilstību ieņemamajam amatam,” norādīja A.Bērziņš.

Valsts kontroliere Inguna Sudraba norādīja, ka komisijai ir nepieciešama informācija par aizdevuma līdzekļu izlietošanu. Jāzina, cik naudas tiks novirzīts tautsaimniecības stimulēšanai, kādas ir plānotās aktivitātes un kas būs atbalsta saņēmējs. Veiksmīgs aizdevuma izlietojums noteiks valsts ieņēmumus nākotnē, uzsvēra I.Sudraba.

Uz komisijas sēdi bija aicināts Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, Finanšu ministrijas Eiro projekta vadītāja Sanita Bajāre un Nodokļu politikas departamenta direktore Daina Robežniece, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājas vietnieks Jānis Brazovskis un FKTK Regulējošo prasību un statistikas departamenta direktore Ludmila Vojevoda, kā arī Latvijas Bankas pārstāvis Uldis Rutkaste.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!