• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par G20 valstu Londonas sanāksmes rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2009., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191120

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par finanšu atbalsta paplašināšanu dalībvalstīm

Vēl šajā numurā

25.04.2009., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par G20 valstu Londonas sanāksmes rezultātiem


 

Pasaules un ES līderiem ir pienākums risināt vispārējās finanšu un ekonomikas krīzes cēloņus, pievērsties apstākļiem, kas rada valūtas maiņas kursu svārstības un preču cenu nepastāvību, kā arī izveidot stingrus noteikumus par atalgojumu finanšu iestādēs. Eiropas Parlaments 24.aprīlī Strasbūrā pieņēma rezolūciju, kurā vērtēti Londonas G20 valstu 2.aprīļa sanāksmes rezultāti.

Parlaments atzinīgi vērtē G20 vienošanos par reformām un papildu finanšu līdzekļu piešķiršanu starptautiskajām finanšu iestādēm un tirdzniecības finansēšanai, apņemšanos uzlabot finanšu tirgu pārskatāmību un reformēt atalgojumu sistēmas. Vienlaikus deputāti norāda, ka nav panākta vienošanās par papildu fiskāliem stimulēšanas pasākumiem Eiropai. Sanāksmē arī neizskatīja jautājumu par globālo nelīdzsvarotību, kas ir finanšu krīzes pamatā.

 “Lai nepieļautu finanšu krīžu atkārtošanos nākotnē, ir jānovērš galvenie iemesli,” uzsvērts rezolūcijā, kā piemēru minot pārmērīgo ASV deficīta finansēšanu, izmantojot Ķīnas tirdzniecības bilances atlikumu. Nākamajā G20 sanāksmē ES jāprasa arī pievērsties cēloņiem, kas rada valūtas maiņas kursu svārstības un preču cenu nepastāvību. Deputātu skatījumā nepieciešami stingrāki nosacījumi par atalgojumu un kompensācijām finanšu iestādēs.

G20 līderi Londonas sanāksmē vienojās par papildu finanšu līdzekļu piešķiršanu 832 miljardu eiro Starptautiskajam valūtas fondam, citām finanšu iestādēm un tirdzniecības finansēšanai un apņēmās spert soļus valstu ieņēmumu politikas jomā, lai atjaunotu kreditēšanu, izaugsmi un darba vietas. G20 valstis sanāksmē arī solīja palielināt globālajām finanšu iestādēm pieejamos līdzekļus, lai atbalstītu jauno tirgus ekonomikas valstu un jaunattīstības valstu izaugsmi, kā arī vienojās par rīcību, lai likvidētu nodokļu un regulējuma oāzes.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!