• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdes protokollēmumu projekti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2009., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par strukturālajām izmaiņām izglītības nozarē

Vēl šajā numurā

25.04.2009., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdes protokollēmumu projekti:


 

Par Informatīvo ziņojumu par izglītības nozarē plānotajām strukturālajām izmaiņām, to ieviešanas gaitu un prognozētajiem ieguvumiem

 (...)

Pieņemt zināšanai Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegto informatīvo ziņojumu.

Izglītības un zinātnes ministrijai veikt mērķdotācijas sadali pedagogu darba samaksai ar 2009.gada 1.septembri atbilstoši finansēšanas modelim “Nauda seko skolēnam”, kā arī paredzēt visa finansējuma un uzdevumu, kas saistīti ar vispārējās izglītības iestāžu darbības nodrošināšanu, nodošanu pašvaldībām.

Izglītības un zinātnes ministrijai mēneša laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā dokumentus trīs profesionālo izglītības iestāžu reorganizācijai.

Balstoties uz pašvaldību priekšlikumiem, īstenot atsevišķu profesionālās izglītības iestāžu un vispārējās izglītības iestāžu apvienošanu, un IZM nodot attiecīgām pašvaldībām finanšu līdzekļus pedagogu atalgojumam un izglītības iestāžu uzturēšanai.

Pārskatīt valsts budžeta finansēto studiju vietu izmaksas augstākajā izglītībā un noteiktajā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus attiecīgajos normatīvajos aktos.

Izglītības un zinātnes ministrijai veikt nepieciešamos pasākumus augstākās izglītības un zinātnes nozares stratēģiskās un administratīvās vadības nošķiršanai.

Izglītības un zinātnes ministrijai sadarbībā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju iesaistīt plānošanas reģionus vienotas izglītības sistēmas pārvaldības nodrošināšanā attiecīgajā reģionā.

Izglītības un zinātnes ministrijai līdz 2009.gada 1.jūlijam nodrošināt izglītības procesa organizēšanā un pārvaldībā iesaistīto tiešās valsts pārvaldes iestāžu un aģentūru un to darbinieku skaita samazināšanu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

 

Informācija par veselības nozarē plānotajām reformām

 1. Pieņemt zināšanai veselības ministra iesniegto informāciju.

2. Atbalstīt informatīvajā ziņojumā ietverto par Veselības ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu reorganizāciju:

2.1. likvidējot veselības ministra pārraudzībā esošās valsts aģentūras, izveidojot 4 veselības nozari administrējošas tiešās pārvaldes iestādes, kuras nepieciešamas veselības nozares pamatfunkciju veikšanai;

2.2. likvidējot valsts pārvaldes iestādēs 327 štata vietas;

2.3. panākot budžeta līdzekļu ekonomiju un izdevumu samazinājumu 3 478 000 Ls apmērā 2009.gadā, 6 760 000 Ls apmērā 2010.gadā.

3. Atbalstīt informatīvajā ziņojumā ietverto par veselības aprūpes sistēmas reformu:

3.1. 2009.gadā samazinot Rīgas plānošanas reģionā 894 stacionārās gultas;

3.2. 2010.gadā samazinot valstī 1335 stacionārās gultas, uzlabojot mājas aprūpi un ambulatoros pakalpojumus, pārveidojot 195 stacionārās gultas par sociālās un ilglaicīgās aprūpes gultām;

3.3. līdz 2011.gada 31.decembrim, pārprofilējot psihiatrijas, psihoneiroloģijas un tuberkulozes akūtās stacionārās gultas par sociālās un ilglaicīgās aprūpes gultām un dienas centriem, kopumā samazinot valstī līdz 3221 stacionārai gultai;

3.4. līdz 2009.gada 1.jūlijam nodot publiskajai apspriešanai Ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības programmas 2010.–2014.gadam projektu, kurā paredzēt stacionāro ārstniecības iestāžu skaita samazinājumu no 59 uz 24 ārstniecības iestādēm.

4. Veselības ministram iesniegt izskatīšanai 2009.gada 28.aprīļa Ministru kabineta sēdē rīcības plānu Veselības ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu funkciju optimizācijai.

5. Veselības ministram, saskaņojot ar Finanšu ministriju, Tieslietu ministriju un Valsts kanceleju, iesniegt izskatīšanai 2009.gada 28.aprīļa Ministru kabineta sēdē rīcības plānu “Veselības aprūpes sistēmas reformas ieviešanas plāns 2009.–2011.gadā”.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Valsts kancelejas direktore G.Veismane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!