• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas piedalīšanos Pasaules bankas un Starptautiskā valūtas fonda pavasara sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2009., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191050

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums
Par Atzinības krusta piešķiršanu

Vēl šajā numurā

24.04.2009., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas piedalīšanos Pasaules bankas un Starptautiskā valūtas fonda pavasara sanāksmē



Trešdien, 22.aprīlī, Latvijas delegācija devās uz Vašingtonu, lai piedalītos Pasaules bankas (PB) un Starptautiskā valūtas fonda (SVF) pavasara sanāksmē.

Sanāksmē tradicionāli piedalās SVF un PB dalībvalstu pilnvarnieki, viņu vietnieki un eksperti.

Paralēli oficiālajām pilnvarnieku sanāksmēm notiek arī semināri un diskusijas par aktuālajiem pasaules ekonomikas jautājumiem, kā arī vairākas dalībnieku divpusējās un daudzpusējās tikšanās.

Latvijas delegācijas vadītājs ir Latvijas Republikas pilnvarnieks SVF, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Tāpat Latvijas delegācijas sastāvā ir iekļauts Latvijas Republikas pilnvarnieks PB, finanšu ministrs Einars Repše, Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, valsts sekretāra vietniece Eiropas lietu jautājumos Inta Vasaraudze, kā arī pārstāvji no Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas.

Pasaules bankas (PB) un Starptautiskā valūtas fonda (SVF) pavasara sanāksmē Latvijas delegācijai ir ieplānotas vairākas svarīgas divpusējās tikšanās. 23.aprīlī finanšu ministrs Einars Repše tikās ar SVF izpilddirektoru Dominiku Strausu-Kānu, lai pārrunātu iespēju mainīt nodomu protokolā noteikto Latvijas valsts budžeta deficīta maksimālo slieksni 4,9% apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Savukārt 24.aprīlī norisināsies tikšanās ar ASV Valsts kases Starptautisko lietu departamenta direktoru Endiju Baukolu. Tāpat 24.aprīlī plānota finanšu ministra piedalīšanās preses konferencē, ko organizē Nacionālais preses klubs, un diskusijas par ekonomisko krīzi Austrumeiropā, kuras organizē Vācijas Māršala fonds.

26.aprīlī notiks tikšanās ar ASV Valsts departamenta sekretāres palīgu ekonomiskajos un finanšu jautājumos Deividu Nelsonu. Latvijas delegācijai ieplānotas arī vairākas citas svarīgas tikšanās ar Pasaules bankas un Starptautiskā valūtas fonda amatpersonām.

Latvijas delegācija uzturēsies Vašingtonā līdz 27.aprīlim.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!