• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos atbalstam ūdens vides pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2009., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 21.aprīlī

Vēl šajā numurā

23.04.2009., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos atbalstam ūdens vides pasākumiem

 

No 22.aprīļa Lauku atbalsta dienests (LAD) sāk pieņemt iesniegumus Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumā “Ūdens vides pasākumi”. Šī ir pasākuma pirmā un šogad arī vienīgā kārta, kas noslēgsies 15.maijā.

Atvērtajā iesniegumu pieņemšanas kārtā pieejams publiskais finansējums 3 856 000 latu, kas paredzēts atbalsta pretendentu piecu gadu saistību periodam.

Atbalstu varēs saņemt Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) atzīti akvakultūras nozares uzņēmumi – dīķsaimniecības, kuras saistību perioda laikā, kas ir pieci gadi, akvakultūras produkcijas ražošanā izmantos tādas metodes, kas samazina uzņēmuma darbības ietekmi uz vidi, turklāt savā darbībā ievēro visas akvakultūras uzņēmumiem normatīvajos aktos noteiktās prasības vides, dzīvnieku veselības un veterinārijas jomā. Uz atbalstu var pieteikties tikai tie uzņēmumi, kuri savu produkciju ražo tirgum, realizējot produkciju vismaz 120 latu apmērā no viena hektāra dīķu platības, un atbalstam pieteiks ne mazāk kā 3 hektārus dīķu. Atbalsta pretendentam jāapņemas piecus gadus akvakultūras produkciju audzēt ar tādām metodēm, lai tās atbilstu noteikumos minētajām prasībām.

Lai saņemtu atbalstu, pretendentam līdz šā gada 15.maijam Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē, kuras teritorijā atrodas lielākās atbalstam piesakāmo dīķu platības, jāiesniedz iesniegums divos eksemplāros un pirmajā iesnieguma iesniegšanas gadā pēc LAD uzaicinājuma jāierodas LAD sagatavot dīķu izvietojuma karti, kurā atzīmē atbalstam pieteiktās dīķu platības un to izmantošanas veidu, piemēram, mazuļu dīķis, ziemošanas dīķis, karantīnas dīķis, vaislinieku dīķis, pirmstirgus dīķis.

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar Ministru kabineta (MK) 2009.gada 7.aprīļa noteikumiem Nr.321 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai ūdens vides pasākumiem”.

Sīkāka informācija par pasākumu un atbilstošajiem normatīvajiem aktiem atrodama ZM interneta mājaslapas www.zm.gov.lv sadaļā “Zivsaimniecība”. Projektu iesniegumu veidlapa un metodiskie norādījumi tās aizpildīšanai ir pieejami LAD mājaslapā www.lad.gov.lv.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!