• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2009., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Šveices parlamentāriešu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

23.04.2009., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbību

 

14.aprīlī Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa, tiekoties ar nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, vienojās, ka ikviena likuma izstrādes procesā ir jābūt iesaistītam pēc iespējas plašākam nevalstisko organizāciju lokam.

 “Šobrīd ir nozīmīgi meklēt jaunas sadarbības formas, lai pilnveidotu Saeimas un nevalstiskā sektora līdzšinējās sadarbības kvalitāti. Vairākas nevalstiskās un profesionālās organizācijas jau šobrīd veiksmīgi sadarbojas ar Saeimas komisijām savas kompetences jautājumos, tomēr ir svarīgi, lai arī citas organizācijas būtu informētas par iespējām pārstāvēt savas intereses likumdošanas procesā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa, kura ir darba grupas sadarbībai ar NVO vadītāja.

Tādēļ S.Āboltiņa aicinās kolēģus deputātus, kuri vada Saeimas likumdošanas komisijas, jau tuvākajā laikā kādā no komisijas sēdēm īpašu uzmanību pievērst līdzšinējās sadarbības pieredzes ar sabiedriskajām organizācijām izvērtēšanai. “Tas būs pirmais solis, lai tālāk mēs varētu plānot konstruktīvu abu pušu sadarbību un vienoties par aktuālākajām tēmām, kas būtu apspriežamas Saeimas un nevalstisko organizāciju ikgadējā forumā. Savukārt sadarbības partneri no nevalstiskā sektora apzinās sabiedrisko organizāciju viedokli.”

Puses pārrunāja līdzšinējo sadarbību, kas galvenokārt ir bijusi saistīta ar Saeimas un nevalstisko organizāciju foruma organizēšanu, kā arī Saeimas interneta mājaslapas pilnveidošanu. Runājot par ikgadējā sadarbības foruma organizēšanu, puses vienojās, ka līdzšinējais formāts ir bijis veiksmīgs – arī šogad viena foruma daļa varētu tikt veltīta darbam komisijās, savukārt otrā daļā tiktu pārrunāta kāda visiem aktuāla tēma.

Tāpat tikšanās laikā apspriesti citi aktuāli jautājumi, tostarp NVO sadarbība ar izpildvaru, valsts funkciju deleģēšana un finansējuma piesaiste sabiedriskajam sektoram.

Nākamā Saeimas un NVO pārstāvju tikšanās paredzēta 19.maijā. 

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!