• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Marokas, Horvātijas un Indijas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2009., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.04.2009., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Marokas, Horvātijas un Indijas vēstniekus


MAROKABK.JPG (13829 bytes) HORVATSMK.JPG (8260 bytes) INDIETISMK.JPG (7359 bytes)
Marokas vēstniece
Zahūra Alauī
Horvātijas vēstnieks
Vladimirs Mateks
Indijas vēstnieks
Balkrišna Šetijs

 

Vakar, 21.aprīlī, Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditācijas vizītēs Rīgas pilī pieņēma jaunos Marokas, Horvātijas un Indijas vēstniekus Latvijas Republikā.

Kā pirmā iepazīties un iesniegt akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Rīgas pilī ieradās Marokas Karalistes ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Zahūra Alauī (Zohour Alaoui), kas rezidē Zviedrijā.

Apsveicis vēstnieci ar jauno amatu, Valsts prezidents pauda gandarījumu par Latvijas un Marokas draudzīgajām attiecībām un apliecināja mūsu valsts ieinteresētību turpmāku ekonomisko un kultūras attiecību attīstībā. Runājot par abu valstu kultūras dzīves bagātināšanu, Valsts prezidents pateicās Marokas valdībai par stipendiju Latvijas pārstāvim darbībai Marokā, tulkojot uz latviešu valodu Korānu. Ekonomiskās sadarbības jomā Valsts prezidents īpaši uzsvēra veiksmīgo sadarbību starp Rīgas un Kasablankas ostām. V.Zatlers un vēstniece pārrunāja arī sadarbību Eiropas Savienības ietvaros – īpaši Vidusjūras un Austrumu partnerības projektus.

Z.Alauī ir dzimusi Tunisā 1965.gadā. Ieguvusi bakalaura grādu jurisprudencē un maģistra grādu politikas zinātnē Muhameda V universitātē Rabatā, 1992.gadā – maģistra grādu liberālajās studijās Džordžtaunas universitātē Vašingtonā, ASV. Ārlietu jomā darbojas no 1987.gada, strādājusi Marokas Karalistes vēstniecībā Vašingtonā, ieņēmusi vadošus amatus Marokas Kultūras un Ārlietu ministrijā un ANO. Kopš 2006.gada janvāra – Marokas Karalistes ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Zviedrijā.

Akreditācijas vizītē pie Valsts prezidenta bija ieradies jaunais, Zviedrijā rezidējošais, Horvātijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Vladimirs Mateks (Vladimir Matek). Tikšanās laikā V.Zatlers ar vēstnieku apsprieda iespējas aktivizēt abu valstu divpusējās attiecības, kā arī pārrunāja situāciju Horvātijā un Rietumbalkānu reģionā. Pārrunājot drošības situāciju reģionā, Valsts prezidents izteica īpašu gandarījumu par Horvātijas pievienošanos NATO, kā arī pozitīvi novērtēja tās paveikto ceļā uz Eiropas Savienību.

V.Mateks ir dzimis 1948.gadā Zagrebā, Horvātijā. Zagrebas universitātē ieguvis medicīnas doktora grādu. Vairāk nekā 25 gadus darbojies žurnālistikā. Diplomātiskajā dienestā strādā kopš 1992.gada. Ieņēmis vēstnieka, pastāvīgā pārstāvja amatus pārstāvniecībās Eiropas Padomē, EDSO, ANO un citās organizācijās Vīnē. Kopš 2009.gada marta ir Horvātijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Zviedrijā.

Akreditācijas vēstules Valsts prezidentam vakar iesniedza arī Indijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā un Zviedrijas Karalistē Balkrišna Šetijs (Balkrishna Shetty).

Tikšanās laikā V.Zatlers apliecināja, ka Latvija augstu vērtē pastāvīgu divpusējo dialogu un sadarbības attīstīšanu ar Indiju, aicinot Indijas pusi atbalstīt augstākā līmeņa vizīšu apmaiņu starp abām valstīm. Būtisks solis turpmākās sadarbības padziļināšanai būtu Indijas prezidentes Pratibas Devisingas Patilas vizīte Latvijā.

Latvijas prezidents atzīmēja Latvijas vēlmi intensificēt ekonomisko sadarbību ar Indiju, piemēram, biotehnoloģijas un farmācijas, IT, rūpniecības, transporta un loģistikas un tūrisma jomā. Īpaši lielu potenciālu saskatām ostu sadarbībā, kā arī zināšanu ekonomikas attīstībā, norādīja Valsts prezidents. Tāpat ar Indijas vēstnieku tika pārrunāta situācija Afganistānā un kopīgi darāmais, lai nodrošinātu šīs valsts ilgtermiņa stabilitāti.

B.Šetijs 1970.gadā Kalkutas Prezidentūras koledžā aizstāvējis bakalaura grādu ar izcilību matemātikā, 1972.gādā Kanpuras Tehnoloģiju institūtā – maģistra grādu matemātikā. Strādājis Indijas ārlietu dienestā kopš 1976.gada. Bijis diplomāts vēstniecībā Maskavā (1988–1991), vēstniecībā Singapūrā (1991–1995), vēstniecībā Francijā (1997–2001). Vēstnieks Senegālā, Kaboverdē, Gvinejā-Bisavā, Mali, Mauritānijā un Gambijā (2001–2005); vēstnieks Bahreinā (2005.–2009.gada janvāris).

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”; Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!