• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šengenas vīzu atvieglojumu Baltkrievijas pilsoņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2009., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190893

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar Latvijas Satversmi rokās un domās

Vēl šajā numurā

22.04.2009., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šengenas vīzu atvieglojumu Baltkrievijas pilsoņiem

 

16.aprīlī Eiropas Parlamentā Briselē notika diskusija “Šengenas vīzu liberalizācijas politika attiecībā uz Baltkrieviju un ES–Baltkrievijas sadarbības uzlabošana tūrisma nozarē’’, ko organizēja Eiropas Parlamenta deputāts Aldis Kušķis kopā ar nevalstisko organizāciju ‘’Ofiss demokrātiskai Baltkrievijai’’.

EP delegācijas vicepriekšsēdētājs attiecībām ar Baltkrieviju un Transporta un Tūrisma komitejas loceklis Aldis Kušķis sapulcināja pie apaļā galda Eiropas un Baltkrievijas tūrisma industrijas profesionāļus, lai kopā ar Eiropas Komisijas vīzu politikas ekspertiem spriestu par Šengenas zonas paplašināšanas ietekmi uz tūrisma nozares attīstību Baltkrievijā un rastu risinājumus problēmām, ar kurām šajā sakarā nākas saskarties vietējiem tūrisma aģentiem.  

“Mūsu mērķis ir kopīgi rast risinājumus, kas veicinātu Šengenas vīzas izsniegšanas kārtības atvieglošanu un vīzas cenu samazināšanu Baltkrievijas pilsoņiem, kuri manāmi uzlabotu ES un Baltkrievijas sadarbību, tai skaitā arī tūrisma nozarē. Latvijai ir vajadzīgi tūristi no Baltkrievijas, bet Šengenas vīzas cena – 60 eiro – daudziem ir liels šķērslis,” teica deputāts A.Kušķis.

Diskusijas rezultātā tika pieņemts lēmums Eiropas nacionālajām asociācijām sagatavot kopēju nostāju par Šengenas vīzu maksas samazināšanu Baltkrievijas pilsoņiem. Baltkrievijas asociācija savukārt izteica vēlmi pievienoties Eiropas Nacionālo tūrisma aģentu asociācijai.

Šengenas vīzas liberalizācijas jautājums trešo valstu pilsoņiem ir viena no ES ārpolitikas prioritātēm, kuras mērķis ir veicināt un uzlabot attiecības ar kaimiņvalstīm.

Diskusijā uzstājās Eiropas, Latvijas un Baltkrievijas tūrisma aģentu asociāciju priekšsēdētāji, Eiropas Komisijas pārstāvji no vīzu politikas direktorāta, kā arī galvenie tūrisma profesionāļi no Baltkrievijas. Diskusijā piedalījās arī ES dalībvalstu pārstāvniecību konsulāro nodaļu padomnieki.

 

Rita Voine, EP deputāta A.Kušķa palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!