• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 21.aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2009., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190886

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas Senāta pārstāvju vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

22.04.2009., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 21.aprīlī


 

FM: Par ekonomikas stabilizācijas programmas rīcības plāna ieviešanu

Finanšu ministrija ir sagatavojusi informatīvo ziņojumu par laikā no 1.marta līdz 31.martam paveiktajiem uzdevumiem Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmas ieviešanas rīcības plāna īstenošanā. 21.aprīlī ar progresa ziņojumu iepazinās MK locekļi.

Būtiskākie paveiktie pasākumi ir likumā par valsts budžetu 2009.gadam nepieciešamo grozījumu sagatavošanā, privātā sektora parāda restrukturizācijas stratēģijas izstrādē, likumdošanas pielāgošanā, kā arī Lisabonas programmas ieviešanā. Sagatavots otrais ziņojums par progresu valsts sektora nominālā atalgojuma un darbinieku skaita samazināšanā, ieskaitot minēto darbību īstenošanu pašvaldībās, valsts aģentūrās un citās valsts iestādēs.

Tāpat veikti grozījumi Nacionālās attīstības padomes nolikumā, nosakot Nacionālo attīstības padomi kā atbildīgo Nacionālo komiteju, kas izvērtēs Latvijas ilgtermiņa stratēģiskās iespējas. MK arīdzan lēma par izmaiņām rīcības plānā, jo vairākiem plāna uzdevumiem mainīti izpildes termiņi.

Jau iepriekš ziņots, ka Eiropas Komisija (EK), Starptautiskais valūtas fonds (SVF), Pasaules banka, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un vairākas Eiropas Savienības dalībvalstis vienojās par finanšu atbalsta sniegšanu Latvijai.

Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmas mērķtiecīga un savlaicīga ieviešana ir būtiskākais priekšnoteikums starptautisko aizdevuma līdzekļu tālākai saņemšanai.

 

FM: Par valsts pārvaldē strādājošo skaita būtisku samazināšanu

Finanšu ministrija ir sagatavojusi informatīvo ziņojumu par valsts pārvaldē strādājošo skaita samazināšanu 2008.–2009.gadā. Otrdien, 21.aprīlī, ar ziņojumu iepazinās Ministru kabineta (MK) locekļi.

Plānotais reālais ietaupījums no pērnajā gadā likvidēto amatu un plānotās amatu likvidācijas šajā gadā ir 17,2 milj. latu. No plānotā ietaupījuma jau atskaitītas izmaksas bezdarbnieku pabalstiem un neieņemtie nodokļi valsts budžetā.

Ziņojumā apkopota ministriju, īpašu uzdevumu ministru sekretariātu, kā arī citu valsts tiešās pārvaldes iestāžu iesniegtā informācija par kopējā amata vietu skaita samazināšanu 2008.–2009.gadā. MK lēmums valsts tiešās pārvaldes iestāžu kopējā amata vietu skaita samazinājumu paredzēja ne mazāku kā par 10% salīdzinājumā ar pērnā gada 1.janvāri. Informāciju par amata vietu skaita samazināšanu valsts tiešās pārvaldes iestādēs ministrijas iesniedza par situāciju šā gada 28.februārī.

Iesniegto datu analīzes rezultātā konstatēts, ka ne visos resoros ir nodrošināts 10% samazinājums, taču secināts, ka tas nodrošināts visos ministriju centrālajos aparātos. Minēts arī tas, ka VID ir uzsācis funkciju un struktūras reorganizāciju, kuras rezultātā līdz šā gada decembrim plānotais aprēķinātais amata vietu samazinājums pret pērnā gada 1.janvāri veidos 27,7%.

Ziņojumā sniegta informācija par 223 iestādēm ar 63,78 tūkstošiem amata vietu. Šobrīd kopējais plānotais amata vietu skaita samazinājums valsts tiešajā pārvaldē ir 8 026 amati, kas veido 12,6% no kopējā valsts pārvaldē strādājošo skaita (no tiem 4714 ir amati, kuros ir nodarbināti ierēdņi vai darbinieki). Tai skaitā ministriju centrālajos aparātos plānots likvidēt 545 amatus, kas sastāda 14,1% no kopējā strādājošo skaita (no tiem 315 ir amati, kuros ir nodarbināti ierēdņi vai darbinieki).

Ar valsts pārvaldē strādājošo skaita samazinājumu ministriju resoros un to centrālajos aparātos var iepazīties FM mājaslapā. 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!