• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kanceleja: Par 2008.gada publisko pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2009., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190839

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta Valsts heraldikas komisija: Par valsts karoga un ģerboņu krāsām

Vēl šajā numurā

21.04.2009., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kanceleja: Par 2008.gada publisko pārskatu


 

17.aprīlī Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane apstiprināja Valsts kancelejas 2008.gada pārskatu. Tajā apkopota informācija par aizvadītā gada prioritātēm un paveikto, kā arī noteikti svarīgākie darbības virzieni 2009.gadam.

Valsts kancelejas 2008.gada darbības rezultāti kopumā ietekmēja ne tikai Valsts kancelejas, bet arī visas valsts pārvaldes darbību. 2008.gadā beidzās nozīmīgs posms politikas plānošanas sistēmas attīstībā – tika pieņemts Attīstības plānošanas sistēmas likums, kura mērķis ir sekmēt valsts ilgtspējīgu un stabilu attīstību, kā arī iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanos. Līdzdarbojoties valsts kancelejas ekspertiem, tika pabeigts darbs pie Ministru kabineta iekārtas likuma un sākta likumam pakārtoto normatīvo aktu izstrāde, apstiprinātas Valdības komunikācijas politikas pamatnostādnes 2008.–2013.gadam un Valsts pārvaldes attīstības politikas pamatnostādnes 2008.–2013.gadam.

2008.gadā tika turpināts darbs pie valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstības politikas plānošanas un īstenošanas, tostarp ES finanšu instrumentu izmantošanas šajā jomā.

Tāpat attīstītas informācijas tehnoloģiju sistēmas, piemēram, īstenota pāreja uz funkcionāli un tehnoloģiski pilnveidoto Dokumentu aprites un uzdevumu kontroles sistēmu, kā arī pilnveidota valdības locekļu elektroniskā darba mape “e-Portfelis”.

Valsts kancelejas direktore G.Veismane atzīst, ka 2008.gads ir bijis nozīmīgu notikumu un nozīmīgu pārmaiņu gads. “2008.gadā esam piedzīvojuši un svinējuši Latvijas valsts un arī Valsts kancelejas 90.dzimšanas dienu, un esam pieredzējuši nopietnu krīzi valsts ekonomikā, kas ietekmē mūsu valsti, valsts pārvaldi un arī Valsts kanceleju,” norādīja G.Veismane. Valsts kancelejas direktore arī uzsver, ka, neskatoties uz sarežģīto situāciju valsts pārvaldē un valstī kopumā, Valsts kanceleja nevar apstāties pie sasniegtā. “Mūsu uzdevums ir nemainīgs – turpināt darbības stratēģijā izvirzīto mērķu sasniegšanu un galveno darbības virzienu īstenošanu,” gada pārskata ievadā saka G.Veismane.

Būtiskākie Valsts kancelejas uzdevumi 2009.gadā būs aktīva dalība valsts pārvaldes un civildienesta darbības optimizācijas procesā. Šajā procesā ietilpst gan atbalsta sniegšana Funkciju audita komisijai un funkciju audita grupu dalībniekiem, gan līdzdarbība vienotas atlīdzības sistēmas valsts pārvaldē izstrādē un ieviešanā.

Ņemot vērā nepieciešamību vienkāršot administratīvās procedūras Valsts kancelejas klientiem, 2009.gadā īpaša uzmanība tiks pievērsta dokumentu aprites un pārvaldības informācijas sistēmu attīstībai.

Valsts kancelejas 2008.gada publiskais pārskats pieejams Ministru kabineta interneta mājaslapā.

Valsts kanceleja ir centrālā valsts pārvaldes iestāde. Tai ir trīs galvenie darbības virzieni: Ministru kabineta un Ministru prezidenta darba nodrošināšana, valsts pārvaldes politikas plānošana un īstenošana, kā arī tādu specifisku funkciju veikšana kā PSRS okupācijas režīma seku izvērtēšana, starptautisku sadarbības projektu īstenošana un valsts pārstāvība strīdu risināšanā ārvalstu un starptautiskajās tiesās.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!