• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par funkciju optimizāciju un strukturālajām reformām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2009., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par strukturālajām reformām un tālākajiem soļiem izglītībā

Vēl šajā numurā

21.04.2009., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par funkciju optimizāciju un strukturālajām reformām

 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 17.aprīlī parakstījis rīkojumu, atbilstoši kuram uzdots īstenot konkrētu funkciju optimizāciju un strukturālas reformas Ekonomikas ministrijā, tās pārraudzības un padotības iestādēs un atsevišķās valsts kapitālsabiedrībās, kurās ministrija ir kapitāla daļu turētāja, kā rezultātā paredzēts samazināt administratīvos izdevumus par 40%, bet atalgojumu – par 20%.

Plānots, ka visu šo pasākumu rezultātā jau šogad uz algu un administratīvo izdevumu samazinājuma rēķina varētu ietaupīt 4 miljonus latu, bet, sākot no 2010.gada, – 8 miljonus latu.

Ministrs uzdevis nodrošināt, ka Ekonomikas ministrijā no 1.jūnija par 20% tiek samazināts atalgojuma fonds, darbinieku skaits tiek samazināts no 230 līdz 172 štata vietām, uzdots pārņemt ministrijas kompetencē vairākas funkcijas no tās padotības iestādēm, kā arī izvērtēt iespēju Ekonomikas ministrijas kompetencē pārņemt padotības iestāžu atbalsta funkciju nodrošināšanu, tai skaitā iekšējā audita, grāmatvedības un personāla jautājumu kārtošanu u.c.

Ministrs uzdevis līdz 2010.gada 1.janvārim apvienot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju un Konkurences padomi. Ministrs norāda, ka strukturālas izmaiņas skars arī VAS “Privatizācijas aģentūra”.

Ministrs uzdevis līdz šā gada 1.jūlijam likvidēt Valsts būvinspekciju, tās funkcijas nododot citām ministrijas padotības un pārraudzības institūcijām. Tāpat uzdots līdz 1.jūlijam likvidēt Metroloģijas un akreditācijas valsts aģentūru, tās funkcijas nododot valsts SIA “Latvijas standarts”.

Uzdots likvidēt arī Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūru, lielāko daļu tās funkciju nododot ministrijai un citām ministrijas padotības un pārraudzības institūcijām līdz 1.jūlijam, bet tās funkciju nodošanu attiecībā uz ES struktūrfondu administrēšanu ir jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju, tādēļ pagaidām nav iespējams pateikt, kad varētu tikt īstenots šis uzdevums un līdz ar to likvidēta aģentūra.

Līdz šā gada 1.jūlijam uzdots optimizēt Tūrisma attīstības valsts aģentūras struktūru, likvidējot Londonas Tūrisma informācijas biroju, Latvijas reģionālo tūrisma informācijas biroju un Latvijas nacionālo tūrisma biroju. Panākta konceptuāla vienošanās ar attiecīgās nozares pārstāvjiem par Tūrisma attīstības valsts aģentūras funkciju nodošanu pašai tūrisma nozarei attiecībā uz visām mārketinga aktivitātēm ārvalstu tūristu piesaistīšanai Latvijai. Tam līdzi tiks nodots arī valsts finansējums 0,5 miljoni latu, bet pašas aģentūras izdevumi tiks būtiski samazināti.

Ministrs uzdevis līdz 1.jūlijam optimizēt arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, likvidējot Zināšanu un inovācijas sistēmas departamentu “Zinis”, kā arī Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas nodaļu, šīs funkcijas nododot Ekonomikas ministrijai. Līdz 1.jūnijam uzdots sagatavot arī Patērētāju tiesību aizsardzības centra optimizācijas priekšlikumus, nosakot tā prioritāros darbības virzienus.

Tāpat paredzēts valsts SIA “Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs” funkcijas nodot privātajam sektoram.

 

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!