• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Azerbaidžānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2009., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190696

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un ASV valdību līgumu par izdošanu

Vēl šajā numurā

17.04.2009., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Azerbaidžānā

 

Vakar, 16.aprīlī, sākot oficiālo vizīti Azerbaidžānā, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu un ārlietu ministru Elmaru Mamedjarovu.

Abu tikšanos laikā galvenā uzmanība tika pievērsta divpusējam ekonomiskam un politiskam dialogam, Eiropas Savienības un Azerbaidžānas sadarbībai, tostarp jaunās Austrumu partnerības ietvaros, enerģētikas un reģiona drošības nostiprināšanas aktuālajiem jautājumiem.

Tiekoties ar Azerbaidžānas prezidentu I.Alijevu, tika pausts gandarījums par veiksmīgi izveidojušos politisko dialogu visaugstākajā līmenī. I.Alijevs izteica cerību šā gada otrajā pusē uzņemt vizītē Baku Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru. M.Riekstiņš atzīmēja politiskā atbalsta, tostarp prezidentu līmenī, nozīmi uzņēmēju sadarbības veicināšanā. Tāpat ministrs izteica cerību, ka vizīte un nākamajā dienā plānotais biznesa forums dos papildu impulsu un jaunus kontaktus uzņēmējiem.

Pārrunājot jauno Austrumu partnerības iniciatīvu, abas puses uzsvēra diferencētas pieejas nozīmi katrai no Austrumu partnerības dalībvalstīm. M.Riekstiņš iezīmēja jomas, kurās Latvija būtu gatava īstenot kopīgus sadarbības projektus ar Azerbaidžānu, tostarp enerģētikas drošības, transporta, loģistikas un informācijas tehnoloģiju sektorā, kā arī uzsvēra nepieciešamību Eiropas Savienības ietvaros kopīgi risināt mobilitātes un vīzu atvieglojumu jautājumus. “Latvijas un Azerbaidžānas sadarbības priekšrocība ir laba izpratne par tradīcijām, kā arī valodas barjeras neesamība, kas dod lielisku iespēju mūsu pieredzes nodošanai un savstarpējiem kontaktiem,” atzīmēja M.Riekstiņš.

Azerbaidžānas augstākās amatpersonas uzsvēra, ka Latviju redz kā atbalstu dažādu jautājumu risināšanā ar ES, un pateicās par līdzšinējo ieguldījumu sadarbībā ar austrumu kaimiņiem.

Latvijas un Azerbaidžānas ārlietu ministri vienprātīgi atbalsta abu valstu parlamentu sadarbību, izmantojot Latvijas un Azerbaidžānas parlamentārās sadarbības grupu. Ministri atzīmēja sadarbību izglītībā, tostarp Azerbaidžānas studentu mācības Baltijas aizsardzības koledžā, kā arī vienojās par prakses iespējām abu valstu diplomātiem Azerbaidžānas un Latvijas ārlietu dienestos. Sarunu laikā uzmanība tika pievērsta reģionālās drošības jautājumiem un iesaldētajiem konfliktiem, īpaši situācijai Kalnu Karabahā.

Oficiālās vizītes turpinājumā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš kopā ar Latvijas uzņēmējiem tikās ar Azerbaidžānas ekonomiskās attīstības un transporta ministriem.

Šodien, 17.aprīlī, M.Riekstiņš atklāj Latvijas–Azerbaidžānas biznesa forumu, kuru organizē Latvijas vēstniecība Baku sadarbībā ar Azerbaidžānas eksporta veicināšanas fondu “Azpromo” un Kaspijas–Eiropas biznesa integrācijas klubu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!