• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Parex bankas akciju pārdošanu ERAB. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2009., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Lieldienās

Vēl šajā numurā

17.04.2009., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Parex bankas akciju pārdošanu ERAB


 

Vakar, 16.aprīlī, Ministru kabinetā notika svinīga līgumu parakstīšana ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku (ERAB) par Latvijas valstij piederošo AS “Parex banka” akciju iegādi, līdz ar to ERAB kļūs par 25% un vienas akcijas īpašnieci.

Kopumā tika parakstīti divi līgumi: akciju pirkuma līgums starp Latvijas Republiku, VAS “Privatizācijas aģentūra”, AS “Parex banka” un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku, kā arī akcionāru līgums starp Latvijas Republiku, VAS “Privatizācijas aģentūra”, AS “Parex banka” un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku. Līgumus parakstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, ERAB priekšsēdētājs Tomass Mirovs, Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis un Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājs Arturs Grants.

 “Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas kļūšana par Parex bankas akcionāru ir apliecinājums, ka bankas darbs ir stabilizēts un varam izmantot pasaules labāko pieredzi bankas tālākās darbības stratēģijā. Latvijas un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas jaunā sadarbība pašreizējā situācijā vairo optimismu par Latvijas ekonomikas atveseļošanas dinamiku. Latvijas valdība ir ieinteresēta šīs sadarbības robežas paplašināt, paredzot atbalsta sniegšanu arī Latvijas uzņēmējiem, lai stimulētu ekonomisko aktivitāti,” uzskata Ministru prezidents V.Dombrovskis.

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai ir liela pieredze banku restrukturizēšanā, un tās iesaistīšanās restrukturējamo banku kapitālā tiek uzskatīta par pozitīvu signālu bankas dzīvotspējai un attīstības potenciālam.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!