• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par 40% izdevumu samazinājuma scenāriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2009., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrija: Par centrālā aparāta struktūras optimizācijas plānu

Vēl šajā numurā

17.04.2009., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par 40% izdevumu samazinājuma scenāriju

 

16.aprīlī Finanšu ministrija (FM) sagatavojusi scenāriju savu izdevumu samazinājumam par 40%, kas strukturālo reformu īstenošanas rezultātā paredz ministrijas resora izdevumu samazinājumu par 14 miljoniem latu.

 “Valsts vairs nevar atļauties tērēt līdzšinējos apmēros, tādēļ ir nepieciešami būtiski izdevumu samazinājumi, kas ļautu iekļauties mums pieejamā finansējumā. Esmu pateicīgs FM atbildīgajām amatpersonām par izpratni, sagatavojot pamatscenāriju izdevumu samazinājumam par 40%. Es vēlos aicināt arī pārējo nozaru atbildīgos ministrus pievērst īpašu uzmanību budžeta grozījumu priekšlikumu sagatavošanai,” uzsver finanšu ministrs Einars Repše.

Finanšu ministrija kā pamatscenāriju izstrādājusi izdevumu samazinājumu par 40%, taču tiek gatavoti un tiks izvērtēti arī alternatīvie scenāriji, paredzot 30% un 20% samazinājumu.

Atbilstoši valdībā lemtajam par atlīdzības samazinājumu par 20%, FM centrālajā aparātā atlīdzības fonda samazinājums plānots 0,7 miljoni latu. FM jau no gada sākuma tiek veiktas strukturālas pārmaiņas – likvidētas gan štata vietas, gan pārskatīts darbinieku atalgojums. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 2009.gadā FM darbinieku vidējais mēneša atalgojums plānots par 30–45% mazāks.

Strukturālās reformas tiks īstenotas arī FM padotības iestādēs. Ministrijā un tās iestādēs atlīdzībai plānotie līdzekļi kopā tiks samazināti par 5,6 miljoniem latu jeb 20%, arī darbinieku skaita samazinājums skars visas FM iestādes.

Tiek izskatīta iespēja pārveidot Valsts proves uzraudzības inspekciju par kapitālsabiedrību ar iespēju nākotnē to privatizēt, kas ir citviet pasaulē izmantota prakse. Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta darbinieku skaitu, sākot ar 1.novembri, plānots samazināt par 1200, 50–70% no pārējiem darbiniekiem pārejot uz četru dienu darba nedēļu.

Kā jau iepriekš ziņots, līdz nedēļas beigām ministrijām un citām centrālajām iestādēm uzdots sagatavot priekšlikumus par savu izdevumu samazinājuma scenārijiem 20%, 30% un 40% apmērā. Sasniedzamais mērķis ir 2011.gadā panākt budžeta deficītu ne lielāku par 3% no iekšzemes kopprodukta. Laikā no 22.aprīļa līdz 5.maijam FM kopīgi ar iesaistītajām pusēm izvērtēs sniegtos priekšlikumus, un paredzams, ka 12.maijā ierosinājumi tiks skatīti valdībā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!