• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Latvijas tautu 2009.gada Lieldienās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2009., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums
Par Atzinības krusta piešķiršanu un apbalvošanu ar goda zīmi

Vēl šajā numurā

15.04.2009., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Latvijas tautu 2009.gada Lieldienās

 

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Valdis Zatlers tika nosūtījis apsveikumu Lieldienās Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapam Jānim Vanagam, Romas Katoļu baznīcas kardinālam Jānim Pujatam, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskapam Pēterim Sproģim, visu draudžu vadītājiem un locekļiem.

“Gavēņa laikā mēs tikām aicināti ievērot klusumu un sadzirdēt, ko Dievs vēlas ikvienam no mums pateikt. Savukārt Lieldienu labā vēsts par Kristus augšāmcelšanos apgaismo cilvēka prātu un sirdi,” apsveikumā raksta Valsts prezidents.

Viņš norāda, ka Lieldienu vēsts par mīlestības uzvaru ir kā aicinājums mums ar cerībām un labām domām raudzīties nākotnē un ticēt, ka pēc pašreizējām grūtībām un pārbaudījumiem nāks augšupeja gan ikvienā ģimenē, gan valstī kopumā.

Valsts prezidents aicina ticīgos Lieldienās vienoties kopīgā lūgšanā par mūsu tautas garīgo vērtību un ticības stiprināšanu, par ikvienu cilvēku un visu cilvēci, kā arī novēl, lai katram šajās Lieldienās izdodas ne tikai ieraudzīt atdzimšanu dabā, bet sajust to savā sirdī un piedzīvot garīgo pavasari.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Ministru prezidents:

Cienījamie Latvijas iedzīvotāji!

Lieldienas mūsu valstī un citur Eiropā simbolizē pavasara atnākšanu, kad dzīvības sulas sāk ritēt straujāk un visapkārt vērojama dabas atmošanās. Arī cilvēkos vērojama atmoda, kad domas kļūst gaišākas un ikdienas solis top mundrāks. Pavasara atnākšana mums saistās ar labā uzvaru, ar gaismas uzvaru pār tumsu. Šis laiks mums dāvā jaunu enerģijas lādiņu pavasara darbiem gan laukos, gan katrā mājā, gan arī mūsu valstī.

Lieldienu svinēšanas tradīcijas Latvijā ir bagātīgas un unikālas – gan lieli, gan mazi var iesaistīties Lieldienu olu krāsošanā, šūpošanās šūpolēs ikvienam ļauj izjust pavasara atnākšanas prieku. Arī vienkāršs pūpola zars vāzē ienesīs istabā gaismu un pavasarīgu noskaņu. Vienalga, vai šajos svētkos apmeklēsit Lieldienu dievkalpojumu vai būsit kopā ar ģimeni un draugiem pie dabas, novēlu, lai Lieldienu svētki Jums ir gaiši un saticīgi!

Patiesā cieņā,

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!