• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2009. gada 26. marta likums "Grozījumi Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2009., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190510-grozijumi-publisku-izklaides-un-svetku-pasakumu-drosibas-likuma

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Zemesgrāmatu likumā

Vēl šajā numurā

15.04.2009., Nr. 57

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 26.03.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā

 Izdarīt Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2005, 14.nr.; 2008, 16.nr.) šādus grozījumus:

1. Izslēgt 5.panta ceturto daļu.

2. 7.pantā:

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

“(2) Par iesnieguma izskatīšanas vietu un laiku pašvaldība paziņo pasākuma organizatoram. Uz iesnieguma izskatīšanu pašvaldība pieaicina policijas pārstāvjus, kā arī Valsts robežsardzes pārstāvjus, ja pasākums tiek rīkots pierobežas joslā. Uz iesnieguma izskatīšanu pašvaldība pēc sava ieskata var pieaicināt arī citu valsts vai pašvaldību institūciju pārstāvjus un citus speciālistus.”;

papildināt pantu ar 3.daļu šādā redakcijā:

“(31) Ja plānotais pasākums tiek rīkots pierobežas joslā un, izskatot iesniegumu, konstatēti draudi, ka pasākuma laikā personām ir iespējams nelikumīgi šķērsot valsts robežu un pārvietot mantas un preces, apejot valsts robežas šķērsošanai nepieciešamās pārbaudes vai robežšķērsošanas vietas, kā arī gadījumos, kad attiecīgajā pierobežas joslas teritorijā vai valsts robežai piegulošajā kaimiņvalsts teritorijā ir noteikta pastiprināta robežkontrole, pasākuma organizatoram netiek izsniegta atļauja pasākuma rīkošanai.”

3. Papildināt 10.pantu ar 2.daļu šādā redakcijā:

“(22) Ja plānotais pasākums tiek rīkots pierobežas joslā un konstatēti draudi, ka pasākuma laikā personām ir iespējams nelikumīgi šķērsot valsts robežu un pārvietot mantas un preces, apejot valsts robežas šķērsošanai nepieciešamās pārbaudes vai robežšķērsošanas vietas, kā arī gadījumos, kad publiskā pasākuma turpināšana rada draudus valsts robežu šķērsojošo personu, mantu un preču kustībai, robežkontrolei un tajā iesaistīto personu drošībai un veselībai vai attiecīgajā pierobežas joslas teritorijā vai valsts robežai piegulošajā kaimiņvalsts teritorijā ir noteikta pastiprināta robežkontrole, pasākuma organizators pārtrauc pasākumu, ja to pieprasa Valsts robežsardzes amatpersona.”

Likums Saeimā pieņemts 2009.gada 26.martā.

Valsts prezidents V.Zatlers

Rīgā 2009.gada 15.aprīlī

 

Redakcijas piebilde: likums stājas spēkā ar 2009.gada 29.aprīli.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!