• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grāmata starp Lielajām patiesībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.1999., Nr. 223 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19046

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grāmata starp Lielajām patiesībām (turpinājums)

Vēl šajā numurā

08.07.1999., Nr. 223

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Grāmata starp Lielajām patiesībām

Dažas pārdomas par akadēmiķa fiziķa prof. Edgara Imanta Siliņa esejām

Jāzeps Eiduss, LU profesors, Dr. habil.phys., Dr. h.c.chem., Latvijas valsts emeritētais zinātnieks, Londonas universitātes Berkbeka koledžas goda loceklis, — "Latvijas Vēstnesim"

"Kas ir patiesība?" — tā jautāja Poncijs Pilāts Jēzum. Šo jautājumu sev uzdod cilvēce gadu tūkstošu gaitā. Pilāta jautājums palika neatbildēts, un tas ir neatbildēts arī tagad, pēc 2000 gadiem. Bet meklējumi pēc patiesības nav rimušies, nav rimušies arī centieni atrast ceļus uz patiesību, nav rimusies doma un iztēle par to, kādai pēc dabas jābūt patiesībai un kā meklējams ceļš uz to. Tam ir veltīta arī grāmata, ko mums atstājis nelaikā mūžībā aizgājušais akadēmiķis Edgars Imants Siliņš.

Apceramais visai apjomīgais darbs ir unikāla parādība latviešu filozofiskajā un zinātniskajā literatūrā gan plašuma, gan dziļuma ziņā. 92 esejās aptverts ārkārtīgi plašs parādību un problēmu loks, kas atspoguļo visas autora pusgadsimtu ilgā radošā darbā uzkrātās un iekšēji apzinātās atziņas un uzskatus. Ilggadīgu studiju un refleksiju rezultātā autorā nobrieda noteikta un iekšēji dziļi izjusta dzīves uztvere un izpratne, kas viņam devusi iespēju iekļaut visu ļoti plašo materiālu visdažādākajās cilvēku garīgās darbības jomās, atrodot tajās iekšējo saikni gadsimtu plūsmā. Zināmā mērā šo darbu var uzskatīt par autora kredo, par viņa garīgo testamentu, ko viņš mums atstājis pēc savas nāves.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!