• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs: Par sadzīves atkritumu racionālu apsaimniekošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2009., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par atbalstu piena un piena produktu eksporta tirgum

Vēl šajā numurā

09.04.2009., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs: Par sadzīves atkritumu racionālu apsaimniekošanu

 

8.aprīlī vides ministrs Raimonds Vējonis parakstīja vienošanos ar Latvijas atkritumu saimniecības uzņēmumu asociāciju (LASUA) par turpmāko rīcību sadzīves atkritumu dalītās vākšanas sistēmas atbalstam.

Ņemot vērā pašreizējās sociāli ekonomiskās grūtības un otrreizējo izejvielu cenu kritumu pasaules tirgos, vides ministrs un LASUA valdes priekšsēdētājs vienojās par kopīgu rīcību, lai nepieļautu sadzīves atkritumu dalītās vākšanas sistēmas sabrukumu.

Vienošanās paredz, ka Vides ministrija līdz 1.novembrim veiks izmaiņas normatīvajos aktos par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas noteikšanu, samazinot birokrātiskos šķēršļus izmaiņu veikšanai. Tāpat ministrija līdz 1.augustam nodrošinās iepakojuma un videi kaitīgo preču apsaimniekošanas sistēmu darbību, balstoties uz reģionālajos atkritumu apsaimniekošanos plānos noteiktajiem uzdevumiem un veicamajiem pasākumiem, kā arī līdz 1.jūlijam ieviesīs bīstamo atkritumu pārvadājumu elektronisko uzskaites sistēmu. Lai uzlabotu situāciju atkritumu apsaimniekošanas jomā Latvijā, Vides ministrija pastiprināti vērsīsies pret fiktīvu atkritumu saimniecības uzņēmumu darbību.

Savukārt LASUA apņemas nodrošināt Vides ministriju ar LASUA un tās biedru atbalstu un rīcībā esošo informāciju, kas nepieciešama attiecīgu lēmumu pieņemšanai vai normatīvo aktu projektu izstrādei.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!