• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas pils - pirms jaunā darba cēliena. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.1999., Nr. 223 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19041

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas pils - pirms jaunā darba cēliena (turpinājums)

Vēl šajā numurā

08.07.1999., Nr. 223

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas pils — pirms jaunā darba cēliena

Rīgas pils šodien, 8.jūlijā, gaida savu jauno saimnieci — Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu

V2.JPG (8854 BYTES) V1.JPG (49249 BYTES) V3.JPG (41884 BYTES)

Rīgas pils Svētā Gara tornī — Latvijas Republikas Valsts karogs un Latvijas Republikas Valsts prezidenta standarts (augšējā attēlā pa kreisi) . Valsts prezidenta standarts Valsts prezidenta darba kabinetā (augšējā attēlā pa labi) . Valsts prezidenta darba kabinets, Valsts prezidenta darba galds (apakšējā attēlā) Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Līdz ar stāšanos Valsts prezidentes amatā Vaira Vīķe–Freiberga kļuvusi arī par Rīgas pils atslēgu glabātāju, jo kopš 1995.gada 12.jūnija tā atkal ir Latvijas Valsts prezidenta rezidence. Jaunā pils saimniece uz savu darba kabinetu dosies pa ozolkoka kāpnēm, vērs ozolkoka durvis un nonāks telpā, kas glabā mūsu valsts vēstures mirkļus un ir līdzdalīga tās nākotnes metu iezīmēšanā. Prezidenta krēsls ir viens no nedaudzajiem kabineta iekārtas priekšmetiem, kas bija pietiekami labi saglabājies, lai to varētu atjaunot pirmatnējā izskatā. Restaurēt izdevies arī sienu ozolkoka paneļus, apspriežu galdu un astoņus ministru krēslus. Mēbeļu un iekārtas priekšmetu stilu Rīgas pils pārvaldes vēsturiskā un mākslinieciskā inventāra fonda glabātāja Sarmīte Fogele raksturo kā neoklasicismu ar nacionālā stila elementiem un baroka iezīmēm.

Šajos četros gados, kopš Rīgas pils atkal kļuvusi Valsts prezidenta rezidence, ir atjaunots Triju Zvaigžņu tornis, izbūvētas garderobes, interjers kļuvis bagātāks un mājīgāks. Pie logiem atkal ir aizkari, klāt nākušas gleznas un vēsturisku gleznu kopijas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!