• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par finanšu atbalstu Eiropas automobiļu rūpniecībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2009., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par MasterCard lēmumu atcelt starpbanku komisijas maksas

Vēl šajā numurā

03.04.2009., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par finanšu atbalstu Eiropas automobiļu rūpniecībai

 

Eiropas Parlaments aicina vienkāršot un palielināt finanšu atbalstu automobiļu rūpniecībai, īpaši attiecībā uz kredītu pieejamību. Vienlaikus deputāti ar bažām norāda uz dažiem dalībvalstu īstermiņa pasākumiem, kas var būt nelabvēlīgi ilgtermiņā, un aicina dalībvalstis rīcību koordinēt. Deputāti uzsver, ka krīze apdraud ne vien darba vietas nozarē, bet arī citas jomas, jo īpaši simtiem tūkstošu mazo un vidējo uzņēmumu pastāvēšanu.

Tādu viedokli Parlaments pauž 25.martā ar 413 balsīm par, 44 pret, 29 atturoties pieņemtajā rezolūcijā par automobiļu rūpniecības nākotni. Parlaments vērš uzmanību uz to, cik svarīgas ES ir dalībvalstu starpā saskaņotas ierosmes un aicina izveidot reālu Eiropas rīcības plānu ES un dalībvalstīm. Deputāti aicina paātrināt, vienkāršot un palielināt finanšu atbalstu automobiļu rūpniecībai, tostarp ar Eiropas Investīciju bankas iesaisti un zema procenta valsts garantijas aizdevumiem.

Finanšu atbalstam, it īpaši aizdevumu veidā, vajadzētu veicināt pieprasījumu pēc jaunām automašīnām, tādējādi sekmējot ekonomisko izaugsmi, vides aizsardzību un ceļu satiksmes drošību, pamatots rezolūcijā.

Deputāti atzinīgi vērtē Komisijas centienus politiski efektīvi reaģēt uz “General Motors Europe” un tā piegādātāju grūtībām, koordinējot iesaistīto dalībvalstu pasākumus. Vienlaikus deputāti ar “pieaugošām bažām atzīmē, ka daži dalībvalstu līmenī pieņemti īstermiņa pasākumi varētu izkropļot konkurenci vienotajā tirgū, kaitējot ilgtermiņa konkurētspējai”.

Tiek prognozēts, ka 2009.gadā Eiropas Savienībā turpinās samazināties pieprasījums pēc transportlīdzekļiem un tādēļ samazināsies to ražošanas apjomi, kas savukārt ietekmēs nodarbinātību un ieguldījumus. Eiropas automobiļu rūpniecībā tieši vai netieši ir nodarbināti 12 miljoni darbinieku, kas veido 6% no ES nodarbinātajām personām. Dažas dalībvalstis ir jau sākušas īstenot valsts mēroga pasākumus automobiļu rūpniecības atbalstam.

 

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!