• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par 20 Eiropas Savienības fondu atliktajām aktivitātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2009., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190202

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrija: Par sadarbību ar nozares nevalstiskajām organizācijām

Vēl šajā numurā

03.04.2009., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par 20 Eiropas Savienības fondu atliktajām aktivitātēm

Otrdien, 31.martā, Ministru kabinets (MK) pēc iepazīšanās ar Finanšu ministrijas (FM) darba grupas sagatavoto informatīvo ziņojumu par Eiropas Savienības fondu (Eiropas Reģionālais attīstības fonds, Eiropas Sociālais fonds un Kohēzijas fonds) aktivitātēm, kuru īstenošana papildus izvērtējama saistībā ar ekonomisko situāciju valstī, pieņēma lēmumu uzsākt 20 ES fondu aktivitātes par 327 miljoniem latu no 2008.gada nogalē atliktajām 62 aktivitātēm. To īstenošanai nav nepieciešamas finansējuma pārdales ES fondu darbības programmu ietvaros.

Darbības programmā “Cilvēkresursi un nodarbinātība” varēs uzsākt trīs labklājības nozares aktivitātes, tostarp nodarbinātības veicināšanas pasākumi un divas izglītības aktivitātes kopā par 32 miljoniem latu.

Savukārt darbības programmā “Infrastruktūra un pakalpojumi” atbalstīta 15 aktivitāšu īstenošana, kuras attiecīgi sadalās: piecas transporta (piemēram, satiksmes drošības uzlabojumi Rīgā, sabiedriskais transports ārpus Rīgas) un pa divām izglītības infrastruktūras, labklājības, vides, e‑lietu, tai skaitā publisko interneta pieejas punktu izveide, un pa vienai veselības un kultūras jomā.

Pilnu aktivitāšu sarakstu skatīt interneta vietnē: http://www.esfondi.lv/page.php?id=884.

Paredzams, ka 7.aprīļa MK sēdē turpinās skatīt FM darba grupas sagatavoto priekšlikumu par atlikušo 42 atlikto aktivitāšu turpmāko virzību.

Jau iepriekš ziņots, ka pagājušā gada nogalē MK pieņēma lēmumu par 62 aktivitāšu atlikšanu līdz konceptuālam valdības lēmumam. Šo aktivitāšu kopējais finansējums bija 475 miljoni latu, kas ir 13% no kopējā Eiropas Savienības fondu programmu finansējuma 2007. –2013.gadā.

Finanšu ministrijas darba grupa līdz marta beigām vērtēja šīs aktivitātes un sagatavoja priekšlikumus. Darba grupā tika iekļauti pārstāvji no Finanšu ministrijas, Ekonomikas un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Latvijas Bankas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, kā arī no Latvijas Darba devēju konfederācijas.

Darba grupas priekšlikumi paredz 215 miljonu latu publiskā finansējuma pārdali, samazinot īstenojamo Eiropas Savienības fondu aktivitāšu skaitu no 150 uz 120, īpaši atbalstot tādas jomas kā nodarbinātības veicināšana, uzņēmējdarbība un energoefektiviāte. Šos darba grupas priekšlikumus valdībā plānots skatīt līdz aprīļa vidum.

Darba grupas locekļi uzskata, ka aktivitāšu izvērtēšana un plānotās izmaiņas nedrīkst aizkavēt ES fondu apguvi šā brīža sarežģītajā ekonomiskajā situācijā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!