• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Parlamenta vēlēšanām iesniegtajiem deputātu kandidātu sarakstiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2009., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par svarīgāko informāciju, gatavojoties Eiropas Parlamenta un Latvijas pašvaldību vēlēšanām

Vēl šajā numurā

03.04.2009., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Parlamenta vēlēšanām iesniegtajiem deputātu kandidātu sarakstiem

 

Vakar, 2.aprīlī, beidzās deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, un EP vēlēšanām ir iesniegti 17 deputātu kandidātu saraksti, kuros kopā ir pieteikti 186 deputātu kandidāti.

Salīdzinājumam: 2004.gada EP vēlēšanām tika pieteikti 16 deputātu kandidātu saraksti un 245 deputātu kandidāti.

Kandidātu sarakstus šā gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām ir iesniegušas šādas partijas un partiju apvienības: Apvienība “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, Zaļo un Zemnieku savienība, “Pilsoniskā savienība”, “Jaunais laiks”, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, “Sabiedrība citai politikai”, Tautas partija, “Par Dzimteni!”, “Latvijas Atdzimšanas partija”, partija “LPP/LC”, politisko partiju apvienība “Saskaņas Centrs” , “Libertas.lv”, Rīcības partija, “PCTVL – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”, Kristīgi demokrātiskā savienība, Osipova partija un partija “Visu Latvijai!”.

Piecos kandidātu sarakstos iekļauts lielākais iespējamais deputātu kandidātu skaits – 16 kandidāti, pārējos sarakstos pieteikto kandidātu skaits ir no viens līdz piecpadsmit.

Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija liecina, ka divas trešdaļas jeb 64,5 procenti visu deputātu kandidātu ir vīrieši, bet 35,5 procenti – sievietes. 85,5 procentiem EP vēlēšanu deputātu kandidātu ir augstākā izglītība, bet 14,5 procentiem – vidējā izglītība.

Tāpat divas trešdaļas jeb 68 procenti deputātu kandidātu dzīvo Rīgā vai Rīgas rajonā. Deputātu kandidātu vidējais vecums ir 44 gadi. Vecākajam EP deputātu kandidātam ir 85 gadi, bet jaunākajam deputātu kandidātam – 22 gadi. Kandidāti, kuru vecums ir 22 gadi, ir trijos sarakstos.

Ar visiem EP vēlēšanām iesniegtajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām un ziņām par kandidātiem ikviens interesents var iepazīties CVK interneta mājaslapā www.cvk.lv.

Savukārt šonedēļ iesniegtos deputātu kandidātu sarakstus CVK reģistrēs pirmdien, 6.aprīlī, bet deputātu kandidātu sarakstu numuru izloze notiks otrdien, 7.aprīlī.

EP vēlēšanas Latvijā notiks vienlaikus ar pašvaldību vēlēšanām šā gada 6.jūnijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!