• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par piena nozares pastāvēšanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2009., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sarunā ar masu mediju pārstāvjiem pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

02.04.2009., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par piena nozares pastāvēšanu Latvijā

 

“Piena nozarei Latvijā nekas nedraud, un tā turpinās pastāvēt tikmēr, kamēr paši piensaimnieki vēlēsies tajā darboties,” norāda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

 “Fakts, ka Eiropas Savienībā notiek diskusijas par iespējamo kompensāciju piešķiršanu piena saimniecībām, kas kādu iemeslu dēļ vairs nespēj efektīvi darboties, nekādā gadījumā nav signāls tam, ka tiktu apsvērta iespēja par piena nozares likvidēšanu, un te pavisam noteikti nav velkamas paralēles ar cukura nozares darbības pārtraukšanu,” uzsver zemkopības ministrs.

 “Diskusijas, kas pašlaik notiek Eiropas Savienībā, sāktas tāpēc, ka problēmas piena nozares dalībniekiem visā Eiropā liek meklēt iespējas, kā atbalstīt tos saimniekus, kuri ar šo situāciju netiek galā. Un šobrīd Eiropas Savienībā notiek tikai šādas iespējas izvērtēšana, jo pašreizējās problēmas piensaimniecībā vistiešākā mērā saistītas ar globālo ekonomisko un finanšu krīzi pasaulē. Arī citu ES dalībvalstu piena ražotāji pašlaik izjūt finansiālas grūtības piena iepirkuma cenu straujās lejupslīdes dēļ.

Tā pavisam noteikti būtu tikai un vienīgi iespēja saimniecībām, kuras vairs nevēlas un nespēj darboties nozarē,” stāsta Jānis Dūklavs.

Diskusijās tiek vērtēta iespēja, ka piensaimnieks, kurš nonācis situācijā, kad turpināt darbību piena nozarē nav vairs iespējams, varētu atteikties no piešķirtās piena kvotas un par to saņemt kompensāciju, lai pārorientētos citai darbībai laukos.

 “Es nekādā gadījumā nemudināšu Latvijas lauksaimniekus uz šādu soli. Ja šāda kompensāciju sistēma tiešām tiks pieņemta, tā būs katra atsevišķa saimnieka brīva izvēle, izmantot to vai ne. Zemkopības ministrija joprojām veicinās nozares attīstību, uzskatot to par vienu no prioritārajiem virzieniem Latvijas lauksaimniecībā,” norāda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!