• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zinātne un sabiedrība: atbildība un izpratne. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.1999., Nr. 221/222 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zinātne un sabiedrība : atbildība un izpratne (turpinājums)

Vēl šajā numurā

07.07.1999., Nr. 221/222

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zinātne un sabiedrība: atbildība un izpratne

Latvija pasaules zinātnes apritē

No 26.jūnija līdz 1.jūlijam Budapeštā notika Pasaules zinātnes konference, kurā piedalījās 150 valstis un 55 starptautiskas zinātniskās organizācijas, kopumā aptverot 2000 zinātnieku. Uz Ungārijas galvaspilsētu bija devusies arī Latvijas zinātnieku delegācija, kuras pārstāvji vakar, 6.jūlijā, aicināja žurnālistus uz preses konferenci.

"Kāpēc tiek rīkotas šādas konferences," retorisku jautājumu uzdeva Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents profesors Jānis Stradiņš, pats tūliņ arī dodot atbildi. "Noslēdzas otrais gadu tūkstotis, esam XXI gadsimta priekšvakarā. Ir bijušas līdzīgas konferences — Stokholmā par pasaules kultūras mantojuma izvērtējumu, Parīzē — par izglītības ieguldījuma izvērtējumu, tagad Budapeštā — par pasaules zinātnes devumu. Unikāls šis forums bija ar to, ka šoreiz tajā bija sapulcējušies zinātnieki patiešām no visas pasaules. Arī no Āfrikas, no Polinēzijas, no mazajām salu valstīm, ne tradicionāli pierastajām zinātnes lielvalstīm." Konferencē notika 22 tematiskās sēdes, debatēs piedalījās 107 runātāji, tās ietvaros bija organizētas arī izstādes un dažādu balvu pasniegšanas ceremonijas. "Publika bija ļoti raiba," atzina profesors Jānis Stradiņš, "piemēram, ar runu uzstājās gan indiāņu cilts virsaitis, gan Amerikas Nacionālās zinātņu akadēmijas prezidents, vārdu sakot, no Nobela prēmijas laureāta līdz pūšļotājam. Protams, tie bija ļoti dažādu līmeņu un dažādas izpratnes cilvēki, bet katrā ziņā gaisotne bija ļoti demokrātiska."

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!