• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par situāciju Tuvajos Austrumos un Baltkrievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2009., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Pašvaldību savienība: Par pašvaldību budžetu un veicamajām funkcijām

Vēl šajā numurā

31.03.2009., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par situāciju Tuvajos Austrumos un Baltkrievijā

 

27. un 28.martā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru neformālajā sanāksmē (Gimnihā) Čehijas pilsētā Hlubokā pie Vltavas. Ministru tikšanās darba kārtībā bija jautājumi par situāciju Tuvajos Austrumos, ES civilo spēju attīstību Eiropas drošības un aizsardzības politikas ietvaros un Baltkrieviju.

Sanāksmes laikā norisinājās arī Eiropas Savienības ārlietu ministru diskusija par ES stratēģiju Rietumbalkānu reģionā, kā arī kopīga viedokļu apmaiņa ar Rietumbalkānu valstu ārlietu ministriem par aktuālajiem notikumiem reģionā, ES paplašināšanās un kandidātvalstu iestāšanās sarunu jautājumiem.

Viedokļu apmaiņā par Baltkrieviju M.Riekstiņš atzīmēja, ka Baltkrievija ir pilntiesīga Austrumu partnerības iniciatīvas dalībvalsts un tāpēc svarīgi ir ES pozitīvie signāli Baltkrievijai par iesaisti jaunajā ES politikā, tostarp dalību 7.maijā plānotajā Austrumu partnerības samitā, kura sagatavošanas process vēl turpinās.

Diskusijā par ES stratēģiju Rietumbalkānu reģionā Latvijas ārlietu ministrs ar gandarījumu atzīmēja nedēļas sākumā Rīgā notikušo Adrijas–Baltijas–Atlantijas valstu sanāksmi. “Šīs sanāksmes ietvaros un arī divpusējās sarunās Rietumbalkānu kolēģi ir skaidri apliecinājuši savu vēlmi un gatavību intensīvi strādāt, lai veiksmīgi turpinātu reformu gaitu, taču būtiska nozīme ir Eiropas Savienības vienotam atbalstam šo valstu eirointegrācijas centieniem,” norādīja M.Riekstiņš. Ministrs vienlaikus uzsvēra, ka vīzu režīma atvieglojumu jomā jāpanāk progress jau 2009.gadā. Ārlietu ministrs atzīmēja nepieciešamību stiprināt reģionālo sadarbību Rietumbalkānos, kā arī izteica atbalstu Eiropas Komisijas centieniem rast risinājumu Horvātijas un Slovēnijas divpusējā strīda jautājumā par jūras robežu, kas atstājis iespaidu uz Horvātijas iestāšanās ES sarunu procesu.

ES ārlietu ministru neformālās sanāksmes mērķis ir nodrošināt atklātas un padziļinātas diskusijas un viedokļu apmaiņas iespēju par aktuāliem ārpolitikas jautājumiem. Gimnihas nosaukumu šādas sanāksmes, kas tiek organizētas vienreiz katras ES prezidentūras laikā, ieguva pēc Vācijas pils nosaukuma, kurā pirmoreiz 1974.gadā norisinājās neformāla ārlietu ministru tikšanās.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!