• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2009. gada 26. februāra saistošie noteikumi Nr. 12 "Par Jūrmalas pašvaldības pabalstu degvielas iegādei speciāli pielāgotam vieglajam automobilim". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2009., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189960-par-jurmalas-pasvaldibas-pabalstu-degvielas-iegadei-speciali-pielagotam-vieglajam-automobilim

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.146

Par pašvaldības nodevu par pašvaldības infrastruktūras uzturēšanu un attīstību Rīgā

Vēl šajā numurā

31.03.2009., Nr. 50

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12

Pieņemts: 26.02.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12

Jūrmalā 2009.gada 26.februārī (prot. Nr.4, 14.p.)

Par Jūrmalas pašvaldības pabalstu degvielas iegādei speciāli pielāgotam vieglajam automobilim

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par pašvaldībām” 43.panta trešo daļu,
Latvijas Republikas likuma “Par invalīdu medicīnisko un sociālo aizsardzību”
14.panta otrās daļas 4. un 5.punktu

 

1. Vispārīgie nosacījumi

1.1. Pabalsts degvielas iegādei speciāli pielāgotam vieglajam automobilim (turpmāk – pabalsts) ir materiāla palīdzība Jūrmalas pilsētā dzīvesvietu deklarējušām personām ar invaliditāti, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās ar sabiedrisko trans­portu, un kuru lietošanā ir speciāli pielāgots vieglais automobilis.

1.2. Pabalsta mērķis ir veicināt personu ar invaliditāti integrāciju sabiedrībā atbilstoši invalīda vēlmēm, atvieglojot invalīdu saskarsmi ar pārējo sabiedrību, palīdzot invalīdam apmeklēt garīgus, kultūras, sporta un izklaidējošus pasākumus, un apmeklēt dažādas iestādes.

2. Pabalsta apmērs

2.1. Pabalstu piešķir Jūrmalas pilsētas domes labklājības pārvalde (turpmāk tekstā – Labklājības pārvalde), neizvērtējot personas ienākumus un materiālos resursus.

2.2. Pabalsta apmērs ir Ls 150 (viens simts piecdesmit latu) kalendāra gadā. Izmaksājamā pabalsta apmēru no iesnieguma saņemšanas brīža līdz kalendāra gada beigām nosaka, pabalsta gada summu (Ls 150) dalot ar divpadsmit un reizinot ar līdz gada beigām atlikušo mēnešu skaitu; pabalstu piešķir par pilnu mēnesi, kurā saņemts iesniegums.

3. Pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtība

3.1. Personas ar invaliditāti, kuru lietošanā ir speciāli pielāgots vieglais automobilis un kuras vēlas saņemt pabalstu, Labklājības pārvaldē iesniedz iesniegumu un:

3.1.1. uzrāda personu apliecinošu dokumentu (pasi);

3.1.2. iesniedz Izziņu no Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu Valsts komisijas vai tās struktūrvienības par medicīnisko indikāciju noteikšanu speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un valsts sociālā pabalsta transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, saņemšanai;

3.1.3. uzrāda invaliditātes apliecību, un iesniedz izziņas par invaliditāti kopiju;

3.1.4. uzrāda transporta līdzekļa reģistrācijas apliecību, kurā uzrādīta transportlīdzekļa speciālā pielāgojuma atzīme, autovadītāja apliecību ar speciālu atzīmi par auto vadīšanas veidu un transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polisi un CSDD izdota un spēkā esoša transporta līdzekļa tehniskā apskate, iesniedzot uzskaitīto dokumentu kopijas.

3.2. Labklājības pārvalde pārliecinās par personas norādīto ziņu atbilstību valsts nozīmes informācijas sistēmās esošām ziņām.

3.3. Pabalsts tiek izmaksāts Labklājības pārvaldes kasē vai pārskaitīts uz personas norādīto kredītiestādes kontu viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

3.4. Personas, kuras saņem Jūrmalas pašvaldības pabalstu degvielas iegādei speciāli pielāgotam vieglajam automobilim, kalendāra gada ietvaros nevar vienlaicīgi saņemt Jūrmalas pašvaldības finansētus speciālā transporta pakalpojumus.

4. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

4.1. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu persona var apstrīdēt Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektoram.

4.2. Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā un termiņos.

5. Noslēguma jautājumi

5.1. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos “Latvijas Vēstnesis” un “Jūrmalas Ziņas”.

5.2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Ģ.Trencis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!