• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2009. gada 26. februāra saistošie noteikumi Nr. 10 "Par Jūrmalas pašvaldības pabalstu garā slimo rīcības nespējīgo personu aizgādnim". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2009., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189958-par-jurmalas-pasvaldibas-pabalstu-gara-slimo-ricibas-nespejigo-personu-aizgadnim

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.11

Par Jūrmalas pašvaldības palīdzību audžuģimenei

Vēl šajā numurā

31.03.2009., Nr. 50

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 10

Pieņemts: 26.02.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.10

Jūrmalā 2009.gada 26.februārī (prot. Nr.4, 12.p.)

Par Jūrmalas pašvaldības pabalstu garā slimo rīcības nespējīgo personu aizgādnim

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 8.punktu un 43.panta trešo daļu

 

1. Vispārīgie nosacījumi

1.1. Saistošie noteikumi nosaka Jūrmalas pilsētas pašvaldības pabalsta (turpmāk – pabalsts) apmēru, kā arī tā piešķiršanas un izmaksas kārtību aizgādnim personai, kuru tiesa atzinusi par rīcībnespējīgu gara slimības vai plānprātības (turpmāk – rīcībnespējīgā persona) dēļ un kuras deklarētā dzīvesvieta ir Jūrmalas pilsēta.

1.2. Tiesības saņemt pabalstu ir Jūrmalas pilsētā dzīvesvietu deklarējušai personai, kas ar Jūrmalas pilsētas bāriņtiesas lēmumu iecelta par aizgādni (turpmāk – aizgādnis) pilngadīgai personai, kuru tiesa atzinusi par rīcībnespējīgu gara slimības vai plānprātības dēļ un ja tā nesaņem valsts vai pašvaldības finansētus sociālos pakalpojumus.

1.3. Jūrmalas pilsētas bāriņtiesa, ieceļot aizgādni pilngadīgai personai, rakstveidā informē Jūrmalas pilsētas domes labklājības pārvaldi (turpmāk – Labklājības pārvalde) un aizgādni par tiesībām saņemt pabalstu.

2. Pabalsta apmērs

2.1. Pabalsta apmērs ir Ls 50 (piecdesmit lati) mēnesī. Pabalsts tiek piešķirts, neizvērtējot aizgādņa ienākumus un materiālos resursus.

3. Pabalsta piešķiršanas un izmaksāšanas kārtība

3.1. Lai saņemtu pabalstu, aizgādnis, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, iesniedz Labklājības pārvaldē Jūrmalas pilsētas tiesas sprieduma kopiju par aizgādnības nodibināšanu un Jūrmalas pilsētas bāriņtiesas lēmuma kopiju par aizgādņa iecelšanu rīcībnespējīgai personai.

3.2. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu pieņem Labklājības pārvalde.

3.3. Pabalsts tiek piešķirts ar dienu, kad Jūrmalas pilsētas bāriņtiesa ir pieņēmusi lēmumu par personas iecelšanu par aizgādni. Pabalsta apmērs par nepilnu mēnesi tiek noteikts proporcionāli dienu skaitam no tiesību rašanās dienas.

3.4. Pabalsts pieprasāms divpadsmit mēnešu laikā no tiesību rašanās dienas (t.i., dienas, kad pieņemts lēmums par aizgādņa iecelšanu). Ja šis termiņš nokavēts, pabalstu izmaksā tikai par iepriekšējiem divpadsmit mēnešiem, skaitot no pabalsta pieprasīšanas dienas.

3.5. Pabalstu izmaksā reizi mēnesī, pārskaitot to par iepriekšējo mēnesi aizgādņa kontā kredītiestādē līdz nākamā mēneša piektajam datumam. Pabalsts tiek izmaksāts no Labklājības pārvaldei apstiprinātā budžeta līdzekļiem.

3.6. Pabalsta izmaksa tiek pārtraukta, ja:

3.6.1. aizgādnis vai rīcībnespējīgā persona mainījusi deklarēto dzīvesvietu ārpus Jūrmalas pilsētas administratīvās teritorijas;

3.6.2. rīcībnespējīgā persona saņem valsts vai pašvaldības finansētus sociālos pakalpojumus vai dzīvo specializētā ārstniecības iestādē;

3.6.3. mirusi rīcībnespējīgā persona;

3.6.4. miris aizgādnis.

3.7. Aizgādnis, kuram piešķirts pabalsts, nekavējoties informē Labklājības pārvaldi par apstākļiem, kas varētu būt par iemeslu pabalsta izmaksas pārtraukšanai.

3.8. Ja aizgādnis nepilda šo saistošo noteikumu 3.7.punktā minētos nosacījumus un ir saņēmis pabalstu, aizgādnim ir pienākums pārmaksāto pabalsta summu labprātīgi atmaksāt Labklājības pārvaldei. Ja aizgādnis šo summu labprātīgi neatmaksā, to normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā piedzen tiesas ceļā.

4. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

4.1. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu persona var apstrīdēt Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektoram.

4.2. Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā.

5. Noslēguma jautājumi

5.1. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos “Latvijas Vēstnesis” un “Jūrmalas Ziņas”.

5.2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Ģ.Trencis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!