• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta noteikumu projekta "Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 14.februāra noteikumos Nr.142 "Noteikumi par nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijām"" nodošanu sabiedriskajai apspriešanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2009., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189952

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas dienesta informācija

Par privatizācijas sertifikātu piešķiršanu un izmantošanu (01.03.2009.)

Vēl šajā numurā

31.03.2009., Nr. 50

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 2-02/105

Pieņemts: 24.03.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra rīkojums Nr.2-02/105

Rīgā 2009.gada 24.martā

Par Ministru kabineta noteikumu projekta “Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 14.februāra noteikumos Nr.142 “Noteikumi par nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijām”” nodošanu sabiedriskajai apspriešanai

 

Atbilstoši Ministru kabineta 2002.gada 26.novembra noteikumu Nr.515 “Nacionālā plānojuma noteikumi” 13.2.apakšpunktam nododu no 2009.gada 1.aprīļa līdz 2009.gada 27.maijam sabiedriskajai apspriešanai Ministru kabineta noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 14.februāra noteikumos Nr.142 “Noteikumi par nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijām””.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs E.Zalāns

 

Paziņojums par sabiedriskās apspriešanas uzsākšanu par grozījumu izdarīšanu Nacionālā plānojuma saistošajā daļā Ministru kabineta 2006.gada 14.februāra noteikumos Nr.142 “Noteikumi par nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijām”

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (turpmāk – ministrija) atbilstoši Ministru kabineta 2009.gada 21.janvāra rīkojuma Nr.40 “Par nepieciešamajiem grozījumiem Ministru kabineta noteikumos, pabeidzot vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu” 3.punktā noteiktajam ir sagatavojusi Ministru kabineta noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 14.februāra noteikumos Nr.142 “Noteikumi par nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijām”” (turpmāk – noteikumu projekts).

Atbilstoši MK 2002.gada 26.novembra noteikumu Nr.515 “Nacionālā plānojuma noteikumi” III daļas prasībām ministrija paziņo par ministrijas izstrādāto noteikumu grozījumu sabiedrisko apspriešanu.

Noteikumu projektā paredzēts precizēt nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritoriju noteikšanas kārtību, kā arī svītrot normas, kas paredzēja minēto teritoriju kategorijā ieskaitīt lauksaimniecības zinātniskās pētniecības, izmēģinājumu uzņēmumu un profesionālās izglītības centru teritorijas, kā arī lauksaimniecības polderus. Paredzēts arī svītrot normas, kas noteica Ministru kabineta rīkojuma sagatavošanas kārtību, lai veiktu nacionālās nozīmes lauksaimniecības zemes transformāciju.

Ņemot vērā situāciju lauksaimniecības jomā, grozījumi noteikumos paredz turpmāk nenoteikt lauksaimniecības polderiem nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijas statusu. Turpmāk vietējās pašvaldības varēs noteikt polderu teritorijām citu teritorijas plānoto izmantošanu, kas primāri ir saistīta ar apbūvi, tikai tādā gadījumā, ja vietējā pašvaldība pilnībā pārņems poldera apsaimniekošanu.

Noteikumu projekts paredz, ka nacionālās nozīmes lauksaimniecības teritoriju varēs dalīt zemes vienībās, kas nav mazākas par 10 ha, uz kurām varēs izvietot vienu viensētu ar saimniecības ēkām, lauksaimnieciskajai ražošanai nepieciešamās ēkas (būves) un ar šo ēku (būvju) darbību saistītas inženiertehniskās būves. Lai ievērotu tiesiskās paļāvības principu, minētā prasība netiks attiecināta uz nekustamajiem īpašumiem, kas ir izveidoti pirms noteikumu spēkā stāšanās dienas.

Ar apspriešanai nodotajiem dokumentiem var iepazīties Ministru kabineta interneta mājaslapā www.mk.gov.lv sadaļā “Valsts sekretāru sanāksmes/Izsludinātie projekti”, ministrijas interneta mājaslapā www.raplm.gov.lv sadaļā “Zemes politika”, kā arī ministrijā – Rīgā, Lāčplēša ielā 27, Telpiskās plānošanas departamentā, 418.kabinetā.

Interesentiem lūdzam iesniegt rakstiskus priekšlikumus no 2009.gada 1.aprīļa līdz 2009.gada 27.maijam ministrijas kancelejā vai sūtot pa pastu (Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, Lāčplēša iela 27, Rīga, LV–1011), vai uz elektronisko pastu Daiga.Dzigune@raplm.gov.lv. Ja vēlaties saņemt rakstisku atbildi, iesniedzot priekšlikumu, lūdzam norādīt vārdu un uzvārdu (juridiskai personai – tās nosaukumu), dzīvesvietu (juridiskai personai – juridisko adresi), paraksts.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!