• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2009., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189915

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

31.03.2009., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

 

Paziņojums

2009. gada 17. aprīlī plkst. 11 LLU Mežzinātņu nozares un Materiālzinātņu nozares Koksnes materiālu un tehnoloģijas apakšnozares promocijas padomes atklātā sēdē Jelgavā, Dobeles ielā 41, sēžu zālē, promocijas darbu mežzinātņu doktora zinātniskā grāda iegūšanai aizstāvēs DAGNIJA LAZDIŅA par tēmu “NOTEKŪDEŅU DŪŅU IZMANTOŠANAS IESPĒJAS KĀRKLU PLANTĀCIJĀS”.

Recenzenti: LLU Meža fakultātes profesors Dr.habil.sc.ing. Arnolds Šķēle, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” vadošais pētnieks Dr.silv. Tālis Gaitnieks, Somijas mežzinātnes institūta METLA vadošais pētnieks Dr.sc. (agr .& for.) Jyrki Hytönen.

Ar promocijas darbu var iepazīties LLU Fundamentālajā bibliotēkā Jelgavā, Lielā ielā 2, un internetā http://llufb.llu.lv/llu-theses.htm.


Lūgums atsaukties

Sakarā ar pilsoņa GEORGIJA SIŅICINA, dzim.1965.21.03., miris 2009.13.03., nāvi Rīgas pilsētas pašvaldība lūdz viņa piederīgos pieteikties pa tel. 67367062. 10 dienas pēc publikācijas nelaiķi nodos kremācijai.


Paziņojums

Jēkabpils pilsētas Vēlēšanu komisija nosaka iecirkņa komisijas komisijas locekļu kandidātu pieteikšanās termiņu no 25.03.2009. līdz 21.04.2009.

6.jūnija Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām, saskaņā ar likuma “Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām” II nodaļas 6. un 7.pantu. Iesniegumu veidlapas var saņemt Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā.


Paziņojums

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde aicina pieteikties personas, kuras laika posmā no 2008.gada 1.marta līdz 2009.gada 1.martam Rīgas pilsētas un Rīgas rajona teritorijā ir nozaudējušas dažādas mantas. Mantu īpašnieki un nozaudētāji var griezties sešu mēnešu laikā no sludinājuma publicēšanas dienas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē Aspazijas bulvārī 7, Rīgā, vai zvanot pa tālruņiem 67829111 un 67086628.


Pārskats par teritorijas plānojumu izstrādi vietējās pašvaldībās 2008.gadā

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (ministrija) ir sagatavojusi pārskatu par vietējo pašvaldību teritorijas plānojumu izstrādi. Pārskats sagatavots, izvērtējot ministrijā iesniegtos teritorijas plānošanas dokumentus un pašvaldību sniegto informāciju.

Latvijas tiesību sistēmā vietējās pašvaldības teritorijas plānojums ir dokuments, pamatojoties uz kuru pašvaldības pieņem lēmumus par nekustamā īpašumu izmantošanu, tajā skaitā apbūvi, zemes transformāciju, sadali/apvienošanu, nekustamā īpašuma lietošanas mērķu noteikšanu, nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanu. Līdz ar to būtisks faktors ir spēkā esoša teritorijas plānojuma esamība.

Uz 2009.gada 24.martu no 522 pašvaldībām spēkā esošs teritorijas plānojums ir 501 pašvaldībai, jeb 96% vietējo pašvaldību, 21 pašvaldībā teritorijas plānojums ir izstrādes procesā. Ir bijuši vairāki gadījumi, ka pašvaldība, izvērtējot situāciju, ir atcēlusi saistošos noteikumus, ar kuriem bija apstiprināts teritorijas plānojums un pieņēmusi lēmumu par teritorijas plānojuma redakcijas pilnveidošanu (piemēram, Rudzātu, Vārmes, Kombuļu un Raiskuma pagasti).


1. Attēls. Vietējo pašvaldību teritorijas plānojumu izstrāde, pamatojoties uz vietējo pašvaldību iesniegto informāciju uz 2009.gada 1.februāri.


Teritorijas plānošanas likums nosaka, ka vietējās pašvaldības teritorijas plānojumiem bija jābūt izstrādātiem un apstiprinātiem līdz 2007.gada 31.decembrim. Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc likuma norma netika ievērota, atbilstoši pašvaldību sniegtajai informācijai, ir pašvaldību viedoklis, ka teritorijas plānojums darbojas tikai kā īpašumtiesības aprobežojošs dokuments, kas būtiski ierobežo attīstības iespējas un samazina pašvaldības konkurētspēju. Īpaši šādu viedokli pauž mazās lauku pašvaldības, kur nav aktīvs nekustamā īpašuma tirgus un nav resursu, lai attīstību plānotu ilgtermiņā.


2.Attēls. Spēkā esošo teritorijas plānojumu pieaugums laika posmā no 1995. līdz 2009.gadam.


Uz 2009.gada 13.martu teritorijas plānojuma izstrādi turpina 4% jeb 21 vietējā pašvaldība. Iepriekšējā pārskata periodā uz 2008.gada 1.martu 18,7% jeb 98 pašvaldībās nebija spēkā esoša teritorijas plānojuma.

Vietējās pašvaldības teritorijas plānojums ir svarīgs pašvaldības teritorijas attīstības dokuments, bez kura nevar notikt pašvaldības līdzsvarota un ilgtspējīga attīstība. Daudzos gadījumos nekustamo īpašumu īpašnieki nevar izmantot savus nekustamos īpašumus, jo nav iespējams veikt lauksaimniecībā izmantojamās zemes un meža zemes transformāciju citos zemes lietošanas veidos bez spēkā esoša teritorijas plānojuma. Līdz ar to likumā noteikto pašvaldības pienākumu nepildīšana tieši skar pašvaldības iedzīvotāju intereses.

Neskatoties uz to, ka teritorijas plānojumu izstrādes termiņš tika pagarināts vairākkārtīgi, bija 30 pašvaldības, kuras teritorijas plānojumu vēl nebija izstrādājušas. Tāpēc 2009.gada 16.janvārī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns izdeva rīkojumus par desmit vietējo pašvaldību priekšsēdētāju atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas. Vietējās pašvaldības priekšsēdētāja pienākums ir nodrošināt pašvaldības darbu tādā veidā, lai tiktu izpildītas likumā noteiktās pašvaldības funkcijas, šajā gadījumā likuma „Par pašvaldībām” 15.panta pirmajā daļā 13.punktā noteikto vietējās pašvaldības autonomo funkciju – noteikt zemes izmantošanas un apbūves kārtību saskaņā ar teritorijas plānojumu. Taču šo 10 vietējo pašvaldību vadītāji, neskatoties uz ministrijas vairākkārtīgiem mudinājumiem izstrādāt teritorijas plānojumu, to nebija apstiprinājuši galīgajā redakcijā un iesnieguši attiecīgajam plānošanas reģionam atzinuma saņemšanai.

Teritorijas plānojuma apstiprināšana galīgajā redakcijā un iesniegšana plānošanas reģionam bija kritērijs, kas tika ņemts vērā lemjot, kuru pašvaldību priekšsēdētājiem tiks piemērotas likuma „Par pašvaldībām” 93. panta pirmā daļā noteiktās ministra pilnvaras. Uz rīkojumu izdošanas brīdi teritorijas plānojums nebija izstrādāts 30 vietējām pašvaldībām, no kurām 18 pašvaldības tika uzaicinātas uz pārrunām ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru. 12 pašvaldību pārstāvji netika aicināti, jo to pašvaldību teritorijas plānojumi bija apstiprināšanas stadijā, iesniegts plānošanas reģionā vai saņemts plānošanas reģiona atzinums.

Desmit pašvaldības, kuru priekšsēdētāji tika atstādināti no amata pienākumu pildīšanas šā gada janvārī, joprojām nav apstiprinājušas teritorijas plānojumu. Plānots, ka tuvākajā laikā varētu tikt apstiprināti Druvienas, Litenes un Rikavas pagastu teritorijas plānojumi, kas šobrīd ir iesniegti plānošanas reģionā atzinuma saņemšanai.

Savukārt Piedrujas pagastā iepriekšējais izstrādātājs nav ievērojis teritorijas plānojuma izstrādes procedūru, kā rezultātā pašvaldība var noraidīt teritorijas plānojuma redakciju un izstrādāt to no jauna.

Daudzi pašvaldību plānojumi tika apstiprināti un iesniegti ministrijā nepilnīgi un formāli, lai izpildītu likumā noteiktās prasības. Taču šāds dokuments pēc būtības nav teritorijas plānojums. Ministrija konsultējoties ar pašvaldībām secināja, ka pašvaldībām nav izpratnes par teritorijas plānojuma nepieciešamību, saturu un būtību. Galvenās kļūdas, izstrādājot teritorijas plānojumu, ir neprecīzi noformulētu lēmumu apstiprināšana, teritorijas plānojumā paredzēta iespēja ar detālplānojumu grozīt teritorijas plānojumu, teritorijas plānojuma procedūras neievērošana, nespēja pamatot konkrētos risinājumus un nekonsekvence starp teritorijas plānojuma saistošajām daļām, piemēram, kartogrāfisko materiālu un apbūves noteikumiem.

2008.gada beigās ministrija sagatavoja projektu „Telpiskās plānošanas sistēmas attīstības koncepcija” (koncepcija), kura mērķis ir noteikt valdības politiku telpiskās plānošanas sistēmas pilnveidošanai valstī pēc pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas 2009.gadā un apliecināt gatavību īstenot izvirzītos uzdevumus.

Koncepcija piedāvā noteikt vienkāršotus nosacījumus pašvaldību teritorijas plānojumu izstrādei, tādējādi tiktu nodrošināta tāda detalizācijas pakāpe, kas ļautu racionāli izmantot plānošanas resursus un veicinātu zemes izmantošanu. Koncepcija vērsta uz atsevišķu prasību noteikšanu apdzīvotām vietām (pilsētām, ciemiem) un lauku teritorijām. Kā arī ierosina normatīvos aktos noteikt atsevišķus nosacījumus gadījumiem, kad izstrādājams detālplānojums.

Koncepcijas ietveros risināts arī jautājums par teritorijas plānojuma un detālplānojuma apstrīdēšanu, paredzot, ka plānošanas dokumentus būs iespējams apstrīdēt noteiktā termiņā, nevis visā tā darbības laikā.


Paziņojums par saistošo noteikumu pieņemšanu

Katvaru pagasta padome 2009.gada 24.martā ir pieņēmusi saistošos noteikumus nr.4 “Par licencēto makšķerēšanu Katvaru ezerā”.

Noteikumi stājas spēkā 2009.gada 1.maijā. Ar noteikumiem var iepazīties Katvaru pagasta padomē un interneta adresē: www.pociems.lv/pagasts/index.php.


Paziņojums

Valsts ieņēmumu dienests paziņo, ka šādām personām ir anulēta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas apliecība:

Reģistrācijas

kods

Nosaukums / Vārds, uzvārds

40003832170

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “ABF”

40003681348

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “ALIMAN”

40003479178

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “ALT 2”

40002012767

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “ANDALEKS”

45403011863

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “ARIVO”

40003965079

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “AĻGERSO”

40003896063

“B & B LOGISTICS” SIA

41203022355

SIA “BIETE”

42102026259

SIA “Brūni 5”

50003936461

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “BTI”

40003957052

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Building & Construction”

41203025277

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Celtne Reiss”

41503037519

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Codes”

15056411311

JĀNIS CĪRULIS

41503034442

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “DAMONS”

40003651822

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “DCD”

44103039846

SIA “DEN 44”

40003555236

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “DENVERA”

40003593558

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “DIGOS”

40103112899

Rīgas firma “DILKONS” SIA

10117512667

IGORS DOROFEJEVS

41501019006

Bērziņu pagasta zemnieku saimniecība “DRAVNIEKI”

40003085664

SIA “Elgrosso Baltic”

42103043114

SIA “EMMI”

50103197751

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Flavio”

40103172099

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “FM DATI”

40003954906

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “FUMICO METĀLS”

40003313531

SIA “GLOBAL TECH”

40003669260

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “GLOBE INVEST”

40003962034

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Grev Pluss”

15126211084

ERVĪNS GUZLĒNS

90002595372

‘HIRSCH MALEREI UND MEHR GMBH’ pastāvīgā pārstāvniecība

40003852016

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Ideju centrs”

50003786761

SIA “IGV GĀZE”

40003543006

SABIEDRĪBA AR IEROBEŽOTU ATBILDĪBU KOMERCFIRMA “IGVARS”

40003319835

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Inkasents”

23075211219

TATJANA ISAKOVA

27046612150

IVARS JABLONSKIS

21036611296

AINARS JANSONS

40003898789

SIA “JM Company”

41202022470

IK “Karpati 2”

13087511818

ZANE KARPOVA

40003795230

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Kaskokam”

90002652302

Kiwaflex GmbH

02074212655

JĀNIS KLINCIS

42403015209

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “KOM TRANS”

40003421934

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “KOPMĪTNE”

04027111156

VALDA KUPRE

44102027905

IK “KĻAVA RUDZOS”

40008093704

“Latgales J.Tinjanova mākslas fonds”

42403001957

SIA “LATGALES LIFTS”

50003619011

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “LATUNA”

40003987019

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “LATZET”

40103192146

SIA “LBF BŪVNIEKS”

42402004903

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “LBM Rēzekne”

40003929222

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Light line”

51202008661

Šobanovas individuālais uzņēmums “LINA”

17048012555

MĀRIS LOGINS

40003945246

SIA “LUDHAUS”

40003308494

SIA “LUKTA, LIELAIS KAMIELIS”

46101010543

Kurmāles pagasta zemnieku saimniecība “LĀČPLĒŠI”

40003621724

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “LĪVBĒRZES SILTUMTĪKLI”

40003951007

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “M & D ALLIANCE”

40003943387

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “MAJAS TOP”

40003862300

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “MELLENE”

40103191028

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “MI TRADE”

40002090102

Individuālais komersants “Milāna Skumbiņa”

40008049833

Motoklubs “MOTOSKATS”

01034911908

ALBERTS MUCENIEKS

40002129637

IK “Net PROFIT”

40003882773

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “NOVA DOMUS”

50003653651

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “NOVA Technologies”

40003762795

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “NOVIX A”

40003643685

SIA “Oline”

44103047260

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “OP 2 GRUPA”

42403015976

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Orego”

40003884670

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “OVIA”

42403000364

Rēzeknes ražošanas komercfirma “PILSKALNS” SIA

40003282922

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “PRESES AĢENTŪRA”

42403017549

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “PRINCO”

40103046502

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “PRO”

30094412003

JĀNIS PĀŽE

41203021881

SIA “R & G serviss”

40103180823

SIA “RaKoo”

22026411017

ARMANDS RATNIEKS

42103032623

SIA “REAL T”

50003992401

“REKO S” SIA

40003905703

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “RKM group”

29037812854

INESE ROZENTĀLE

41202012097

Ālītes individuālais uzņēmums “RŪTA Z”

40006012198

Ārvalstu komersanta “Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “MIRSAR”” pārstāvniecība

41502012113

Daugavpils pilsētas Žannas Gavrilovas individuālais uzņēmums “Selena”

40003300024

SIA “SERVISS REM”

50003988251

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “SILMAČU UB”

40003694272

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Smārdes Koks”

49002000331

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “SNICERS SV”

40003746146

SIA “STADIUM PLUSS”

40003920789

SIA “STAIRON”

40003356244

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Tollen”

42403014383

SIA “TRANER”

40003001544

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “TRILARI”

40103027889

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Ugunsdzēsības lieta”

13057012815

AINĀRS USĀNS

90002361923

Uždaroji akcine bendrove “VAIGLUS”

52403017201

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “VALS V”

90001411894

‘VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTA KURZEMES REĢIONĀLĀ IESTĀDE’

41203022425

SIA “VENTNEKTRANS”

42403002134

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “VIF”

50003787771

SIA “VITASCANNING LV”

48503010382

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “VKM BŪVE”

40003658089

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “VP TransBuild”

42403012293

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “VTV”

40008048382

Ogres rajona sporta organizācija “Vārpa”

40003180009

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “VĪĶIS”

90002571779

ROMUALD WARZECHA

40003787248

SIA “WELENAUTO”

90001834782

WESTLINK CONSULTING&MATERIALS AS

90001873525

WORLD COMMERCIAL SERVICES LTD.

40003183471

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību firma “ZIKS”

Saskaņā ar likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 3.panta 82.daļu ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā persona uzskatāma par izslēgtu no apliekamo personu reģistra, sākot ar dienu, kad Valsts ieņēmumu dienests ir publicējis laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” paziņojumu par apliekamās personas reģistrācijas apliecības anulēšanu.

Reģistrācijas

kods

Nosaukums / Vārds, uzvārds

Izslēgšanas

datums

46802001913

Ludzas rajona A.Pitkevičas daudznozaru individuālais uzņēmums “AGAVE A”

18.03.2009.

44103034590

“AK BŪVE” SIA

16.03.2009.

40002097045

IK “ALINFO”

17.03.2009.

50003929671

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Eagle Technology”

18.03.2009.

48502001359

Saldus pilsētas I.Endzeles individuālais uzņēmums “LAPENE”

12.03.2009.

90000056287

‘MĒRSRAGA PAGASTA PADOME’

17.03.2009.

40003815768

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “O & S”

18.03.2009.

42103013622

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “RIPTS”

12.03.2009.

90000019952

‘ROJAS PAGASTA PADOME’

17.03.2009.

40002092870

I.K. “SAŠA”

18.03.2009.

40003635086

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Solbet import”

12.03.2009.

40002093984

Individuālais komersants “SOPRANO”

13.03.2009.

42102018139

SIA “TIMBRAS”

12.03.2009.

41501011498

Zemnieku saimniecība “VĀRNU GALS”

12.03.2009.

41202007698

Haritones Ventspils individuālais uzņēmums “ZĪLE”

18.03.2009.

Saskaņā ar likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 3.panta 82.daļu ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā persona likvidācijas gadījumā uzskatāma par izslēgtu no apliekamo personu reģistra, sākot ar likvidācijas pabeigšanas dienu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!