• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "VNĪ Investīcijas" likvidācijas procesu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2009., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189861

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Par kapitālsabiedrību padomju samazināšanu

Vēl šajā numurā

27.03.2009., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “VNĪ Investīcijas” likvidācijas procesu

 

Finanšu ministrs Einars Repše pēc iepazīšanās ar nesen publiskoto Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumu, Finanšu ministrijas valsts sekretāra sagatavotājiem dokumentiem par valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) darbību, kā arī plašsaziņas līdzekļos izskanējušajiem pieņēmumiem celt jaunu administratīvo ēku, nekavējoties uzdeva sākt VNĪ izveidotā meitasuzņēmuma “VNĪ Investīcijas” likvidācijas procesu.

 “Līdzīgu uzņēmumu dibināšana publiskajā sektorā ir nepieņemama no pārraudzības un caurskatāmības viedokļa, kas it īpaši ir jāievēro pašreizējā smagajā ekonomiskajā situācijā, lai nodrošinātu efektīvu valstij piederošo resursu pārvaldi. Esmu uzdevis Finanšu ministrijas resorā kapitālsabiedrībām turpmāk neveidot meitasuzņēmumus, kā arī neuzņemties jebkādu dalību citos uzņēmumos,” uzsvēra finanšu ministrs E.Repše.

Ievērojot valsts fiskālo situāciju, kā arī nepieciešamību optimizēt izdevumus, Finanšu ministrijai sadarbībā ar VNĪ divu nedēļu laikā uzdots izvērtēt un sniegt priekšlikumus, lai samazinātu VNĪ 2009.–2013.gadam plānotās investīcijas jaunu ēku būvniecībā. Vienlaikus ir jāiesniedz informācija par katra plānotā būvobjekta izmaksu pamatotību, finansēšanas avotiem un jau noslēgtajām saistībām.

Tāpat ministrs divu nedēļu laikā uzdeva ministrijas atbildīgajām amatpersonām izvērtēt valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi” kopējo valdes un katra valdes locekļa atbildību un atbilstību ieņemamajam amatam un sniegt priekšlikumus par turpmāko rīcību, kā arī nodrošināt savlaicīgu VK revīzijas ziņojuma “Finanšu ministrijas un valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi” rīcības ar nekustamo īpašumu atbilstība normatīvo aktu prasībām” ieteikumu ieviešanas kontroli.

Valsts kontroles revīzijas ziņojuma galvenie secinājumi liecina par VNĪ nekustamo īpašumu objektu pārraudzības un kontroles trūkumu, VAS ierasto praksi būvniecības darbu gaitās noslēgt papildu vienošanās, kas pārsniedz sākotnējās kontrakta summas, kā arī valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi” bilancē esošā nekustamā īpašuma nomas necaurspīdīgumu un neatbilstību valsts interesēm.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!