• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par nozīmīgu infrastruktūras projektu īstenošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2009., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189748

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 24.martā

Vēl šajā numurā

26.03.2009., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par nozīmīgu infrastruktūras projektu īstenošanu

 

Latvijas pilsētas, piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus, sāks pilsētvides projektu īstenošanu, ieguldot nozīmīgus līdzekļus dažādu infrastruktūras objektu attīstībā.

Eiropas Savienības struktūrfondu aktivitātes “Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” pirmajā kārtā atbalstu guvuši 19 projekti, kuru kopējās izmaksas sasniedz 53 687 695 latus.

Piedaloties reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam, Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktore Anna Vītola-Helviga 23.martā ar pilsētu pārstāvjiem parakstīja līgumus par projektu ieviešanu.

 “Pilsētvides programma ir pagaidām vienīgā, kur pašvaldības, balstoties uz attīstības programmām, pašas var noteikt prioritārās jomas Eiropas līdzekļu ieguldīšanai. Pamatojoties uz pozitīvo pieredzi, aicināšu valdību lemt par līdzīgas aktivitātes izveidošanu kompleksam atbalstam pašvaldību izaugsmes sekmēšanai, novirzot tai vairāk nekā 300 miljonus latu,” uzsvēra E.Zalāns.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs atzīst, ka laikā, kad tiek plānots samazināt valsts investīciju apjomu, pašvaldībām attīstības vajadzībām ir jāpiešķir papildu Eiropas Savienības fondu finansējums, lai tās spētu nodrošināt gan pakalpojumus iedzīvotājiem, gan sakārtot infrastruktūru, kas ilgtermiņā sekmēs uzņēmējdarbības aktivitāti pašvaldībās.

Aktivitātē “Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” pirmajā kārtā atbalstīti 15 pilsētu projekti, kas paredz gan ielu, tiltu un veloceliņu sakārtošanu, gan dažādu kultūras un izglītības objektu attīstību.

Kopējais aktivitātei pieejamais finansējums ir 209 216 720 latu, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 177 834 211 lati un nacionālais publiskais finansējums 31 382 509 lati. Aktivitātes īstenošanu nodrošina Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija kā atbildīgā iestāde un Valsts reģionālās attīstības aģentūra kā sadarbības iestāde.

Piesaistot ES fondu finansējumu, mērķis ir nodrošināt pilsētu izaugsmi, sekmējot uzņēmējdarbības un tehnoloģiju attīstību, uzlabojot pakalpojumu pieejamību un sasniedzamību, kā arī nodrošinot vienādas iespējas visām iedzīvotāju grupām.

Aktivitātes ietvaros finansējums ir pieejams 16 nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centriem – Daugavpilij, Jelgavai, Jēkabpilij, Liepājai, Rēzeknei, Valmierai, Ventspilij, Aizkrauklei, Cēsīm, Gulbenei, Kuldīgai, Līvāniem, Madonai, Saldum, Smiltenei un Talsiem.

Projektu iesniegšana un izvērtēšana notiks piecās kārtās. Šobrīd notiek projektu iesniegšana otrajā kārtā.

 

Dace Kārkliņa, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!