• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par Latvijas pagaidu atbalsta shēmu krīzes laikam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2009., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

25.03.2009., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par Latvijas pagaidu atbalsta shēmu krīzes laikam

 

Eiropas Komisija atbilstoši EK līguma valsts atbalsta noteikumiem ir atļāvusi Latvijas Republikai īstenot programmu, lai palīdzētu uzņēmumiem pārvarēt šobrīd valdošo ekonomikas krīzi. Saskaņā ar šo programmu uzņēmumiem, kas pašreizējo kreditēšanas ierobežojumu dēļ saskaras ar finansējuma problēmām, 2009. un 2010.gadā drīkst piešķirt atbalstu līdz 500 000 eiro katram. Atbalstu piešķirs valsts garantiju veidā.

Programma atbilst Komisijas valsts atbalsta pasākumu pagaidu shēmas nosacījumiem; šī shēma sniedz dalībvalstīm papildu iespējas, lai atvieglinātu piekļuvi finansējumam pašreizējās finanšu un ekonomikas krīzes apstākļos. Tādēļ šī programma ir saderīga ar EK līguma 87.panta 3.punkta b) apakšpunktu, ar kuru atļauj atbalstu, lai novērstu nopietnus traucējumus kādas dalībvalsts tautsaimniecībā.

“Šī programma palīdzēs samazināt grūtības, ar kurām saskaras Latvijas uzņēmumi, ko ietekmē pašreizējā situācija, vienlaikus neradot pārmērīgus konkurences traucējumus,” teica par konkurenci atbildīgā komisāre Nēlī Krūsa. “Pateicoties teicamajai sadarbībai ar Latvijas iestādēm, Komisija varēja apstiprināt pasākumus ļoti ātri.”

Programmas pamatā ir pagaidu shēmas noteikumi, kas attiecas uz saderīgu ierobežota apjoma atbalstu. Jo īpaši šajos noteikumos paredzēts, ka atbalsts vienam uzņēmumam nedrīkst pārsniegt 500 000 eiro un ka shēmu piemēro tikai uzņēmumiem, kuri 2008.gada 1.jūlijā nebija nonākuši grūtībās.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!