• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot sešu tiesnešu svinīgos zvērestus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2009., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189605

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.03.2009., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot sešu tiesnešu svinīgos zvērestus

 

23.martā Rīgas pilī notika svinīgā tiesnešu zvēresta Valsts prezidentam došanas ceremonija. Zvērestu Valdim Zatleram deva Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnese Kristīne Vanaga, Rīgas rajona tiesas tiesnese Madara Ābele un administratīvās rajona tiesas tiesneši Lala Apšeniece, Sandija Audzere, Indra Meldere un Māris Šļakota.

Uzrunājot tiesnešus, Valsts prezidents uzsvēra: “Jūsu godības! Tieši ar šādu uzrunu pie jums vērsīsies visu atlikušo mūžu. Amata ķēde ir reizē gods un pienākums spriest tiesu kompetenti un neatkarīgi Latvijas valsts vārdā. Tas nav viegls uzdevums, un ir maz to amatu pārstāvji, kas zvēr savai valstij pildīt savus pienākumus. Tiesiska valsts sākas ar tiesu sistēmu, un mūsu pilsoņi spriež par mūsu valsti pēc tā, kā tiesa tiek spriesta. Jums jābūt godīgiem, pirmkārt, pret sevi, otrkārt, pret pilsoņiem un, treškārt, pret pašu likumu. Un tikai tad Latvija būs tiesiska valsts, kur mēs jutīsimies pasargāti un droši par savu nākotni.” Noslēgumā Valsts prezidents novēlēja tiesnešiem veiksmi, prieku un gandarījumu viņu profesionālajā darbā.

Atbilstoši likumā “Par tiesu varu” noteiktajam, stājoties amatā, tiesneši dod zvērestu Valsts prezidentam. Tiesnešu svinīgo zvērestu nodošanas ceremonijas notiek vidēji reizi divos mēnešos.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!