• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Adrijas valstu, Baltijas valstu un Atlantijas sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2009., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189603

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Maķedonijas ārlietu ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

24.03.2009., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Adrijas valstu, Baltijas valstu un Atlantijas sanāksmi

 

23.martā ar darba vakariņām sākās pēc Latvijas ārlietu ministra Māra Riekstiņa iniciatīvas Rīgā notiekošā Adrijas valstu, Baltijas valstu un Atlantijas sanāksme.

Sanāksmē 24.martā piedalās Albānijas Republikas ārlietu ministrs Lulzims Baša, Bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ārlietu ministrs Antonio Milošoski, Bosnijas un Hercegovinas ārlietu ministrs Svens Alkalajs, Horvātijas Republikas ārlietu un Eiropas integrācijas lietu ministrs Gordans Jandrokovičs, Igaunijas Republikas ārlietu ministrs Urmass Paets, Lietuvas Republikas ārlietu ministrs Vīgauds Ušacks un Melnkalnes Republikas politiskais direktors Vesko Garcevics, kā arī ASV valsts sekretāra palīga vietnieks Stjuarts Džons.

Ārlietu ministru darbs rit divās sesijās: Izmaiņas Eiropas drošības vidē, tuvojoties NATO 60.gadadienai (Evolving security environment in Europe as we approach the 60th anniversary of NATO); Rietumbalkānu reģiona turpmākās attīstības, veicamo reformu un eiroatlantiskās integrācijas kopīgā perspektīva (Shared perspective of further developments in the Western Balkans region, reforms, cooperation and integration into Euro-Atlantic structure).

Rīgā sanāksmes dalībnieki pārrunā aktuālos reģionālos un globālos drošības politikas jautājumus, kā arī apmainās viedokļiem par 3. un 4.aprīlī gaidāmā Strasbūras/Kēlas NATO samita darba kārtības jautājumiem.

Adrijas–Baltijas–Atlantijas tikšanās Rīgā atspoguļo veiksmīgi sākta un attīstīta dialoga turpināšanos, nodrošinot ietvaru eiroatlantiskās integrācijas pieredzes apmaiņai, kā arī reģionālās sadarbības veicināšanai.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas  un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!