• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Skrundu, Kazdangu un Saldu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2009., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189488

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

20.03.2009., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Skrundu, Kazdangu un Saldu

 

Vakar, 19.martā, Valsts prezidents Valdis Zatlers apmeklēja Skrundu, Kazdangu un Saldu.

Skrundā Valsts prezidents piedalījās Latvijas pašvaldību 19.kongresā, kurā teica uzrunu klātesošajiem pašvaldību pārstāvjiem. Valsts prezidents atzīmēja, ka viņam ir liels gods piedalīties Pašvaldību savienības kongresā, kas notiek pašvaldību teritoriālās reformas laikā. Valdis Zatlers uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotājiem nevajadzētu dzīvot pagātnē, bet pašreizējā situācijā jādara viss, lai ar esošajiem resursiem saglabātu sasniegto un turpinātu strādāt pie valsts attīstības un augšupejas. Valsts prezidents pateicās visiem pašvaldību vadītājiem, kas savus amata pienākumus ir pildījuši vairākus sasaukumus pēc kārtas.

Pēc viesošanās Skrundā Valsts prezidents devās uz Kazdangu, kur pašvaldības vadītājs informēja par pagasta aktualitātēm, veiksmes stāstiem un aktīvākajiem uzņēmējiem. Tāpat valsts vadītājs viesojās Kazdangas profesionālajā vidusskolā, kur tika iepazīstināts ar tās darbību un vēsturi. Tiekoties ar skolēniem, V.Zatlers interesējās par viņu nākotnes mērķiem. Valsts prezidents īpaši uzslavēja lauksaimniecības klases skolēnus, kas vēlas iegūt izglītību, lai atbalstītu vecāku saimniecības.

Apmeklējot Kazdangas Kultūras, tūrisma un izglītības centru, Valsts prezidentam bija iespēja tikties ar Kazdangas jauno paaudzi un viņu vecākiem. V.Zalters novēlēja iedzīvotājiem enerģiju un aicināja atbalstīt citam citu. Tāpat viņš pateicās par nacionālo vērtību saglabāšanu, jo patriotisma jūtu nekad nevar būt par daudz.

Vizītes nobeigumā Valsts prezidents viesojās Saldus profesionālajā vidusskolā. Tiekoties ar audzēkņiem, viņš uzsvēra, ka ir svarīgi izvēlēties profesiju, kas rada gandarījumu un prieku par padarīto, kā arī novēlēja audzēkņiem izraudzītajā arodā strādāt ar godaprātu un pēc labākās sirdsapziņas, jo tikai tā veidojas darba tikums. Pēc tam V.Zatlers devās apskatīt skolas būvniecības, viesnīcu servisa un ēdienu gatavošanas laboratorijas, kā arī ugunsdzēsēju–glābēju un ģeodēzistu apmācības.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!