• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par VID tiesībām uzlikt papildu nodokļu uzrēķinu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2009., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienota Baltijas elektroenerģijas tirgus izveidi

Vēl šajā numurā

19.03.2009., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par VID tiesībām uzlikt papildu nodokļu uzrēķinu

 

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 17.martā nolēma prasīt Finanšu ministrijai skaidrojumu par priekšlikumiem, kas paredz paplašināt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) tiesības uzlikt papildu nodokļu uzrēķinu.

FM iesniegtie priekšlikumi grozījumiem likumā “Par nodokļiem un nodevām” paredz, ka papildu nodokļu maksājumus budžetā VID varēs noteikt ne tikai audita, bet arī datu atbilstības pārbaudes rezultātā.

Saskaņā ar izmaiņām nodokļu maksātājiem, saņemot VID informāciju par konstatētajām neatbilstībām, septiņu dienu laikā būs jāiesniedz VID deklarācijas precizējumi. Ja neatbilstības netiks novērstas, VID varēs noteikt piedzenamo nodokļa un nokavējuma naudas summu, kas nodokļa maksātajam 30 dienu laikā būs jāiemaksā valsts budžetā.

Šie FM piedāvātie likuma grozījumi nodokļu maksātājiem neļaus pienācīgi aizstāvēt savu viedokli lēmumu pieņemšanas procesā, komisijai vēstulēs norādījusi Latvijas Nodokļu maksātāju tiesību asociācija un Latvijas Darba devēju konfederācija. Turklāt šāda kārtība var izraisīt nodokļu maksātāja maksātnespēju, jo netiek paredzēti nekādi uzrēķināmās summas ierobežojumi. Tāpat tiek uzsvērts, ka septiņas dienas ir pārāk īss termiņš, lai uzņēmējs varētu novērst visas VID konstatētās neatbilstības.

Pēc iepazīšanās ar Latvijas Nodokļu maksātāju tiesību asociācijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas iebildumiem komisija atlika likumprojekta “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām”” izskatīšanu galīgajam lasījumam un nolēma lūgt FM sniegt skaidrojumu par piedāvātajiem priekšlikumiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!