• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par taupības pasākumiem valsts pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2009., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189349

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par Baltijas valstu turpmāko militāro sadarbību

Vēl šajā numurā

18.03.2009., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par taupības pasākumiem valsts pārvaldē

 

17.martā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pieprasījis informāciju par ministriju, padotības iestāžu un aģentūru atalgojuma fondiem, štatu sarakstiem un struktūru, lai sagatavotu priekšlikumus par valsts pārvaldes administratīvā aparāta samazināšanas iespējām. Paredzēts, ka valsts pārvaldes aparāts tiks optimizēts līdz 2006.gada līmenim.

Tāpat premjers uzdevis sniegt informāciju arī par iestāžu budžetos paredzētajiem līdzekļiem pakalpojumu un uzturēšanas izdevumu segšanai, lai identificētu tos papildu labumus (piemēram, mobilo tālruņu, dienesta automobiļu, komandējumu un citas izmaksas), no kuriem ekonomiskās krīzes apstākļos būtu jāatsakās. Informācija sniedzama līdz 19.martam.

V.Dombrovskis uzskata, ka pēc šogad iecerētā 20% algu samazinājuma pārvaldē strādājošajiem nebūs iespējas lineārai valsts pārvaldes resursu mazināšanai, tāpēc turpmākos taupības pasākumus varēs īstenot tikai uz detalizētas analīzes pamata.

Vienlaikus Ministru prezidents pieprasījis informāciju arī par valsts kapitālsabiedrību īstenotajiem un plānotajiem taupības pasākumiem, kas vērsti uz padomju likvidēšanu, ikdienas tēriņu samazināšanu, kā arī tādu iepirkumu apstādināšanu, kas nav tieši saistīti ar kapitālsabiedrību pamatdarbību (piemēram, atteikšanās no ārpakalpojumu līgumiem par sabiedrisko attiecību pakalpojumiem u.tml.). Šī informācija premjeram jāsniedz līdz 20.marta pēcpusdienai.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!