• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par talku Bērnu slimnīcā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1999., Nr. 217/219 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18934

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Indulis Zariņš - savos darbos un laikabiedru sirdīs

Vēl šajā numurā

02.07.1999., Nr. 217/219

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par talku Bērnu slimnīcā

Foto: Harijs Burmeistars 7.JPG (46065 BYTES)

Latvijas Bērnu kultūras atbalsta fondā un klīniskās bērnu slimnīcas pedagoģijas nodaļā jau pirms gada radās iecere: veidot vidi, kur slimie bērni varētu atpūsties, aizmirst sāpes, pavadīt laiku kopā ar vecākiem.

Atsaucās vides projektu autori, mākslinieku grupa, tika apzinātas arī bērnu vēlmes, atradās ģenerālsponsori — a/s "Grindeks" un Latvijas Unibanka. Ar kopīgiem spēkiem tapis rotaļlaukums ar funkcionālām skulptūrām un īpašiem soliem.

Topošajā skulptūru dārzā pirms Jāņiem notika talka: kociņus un krūmus stādīja Rīgas mērs Andris Bērziņš, Valsts nekustamā īpašuma aģentūras ģenerāldirektors Jānis Motte, citi atbalstītāji, arī Nacionālo bruņoto spēku štāba bataljona vīri.

Latvijas Bērnu kultūras atbalsta fonda prezidente Ināra Liepa pastāstīja, ka ieceru ir daudz: šūpoles, slidkalniņš, saulespuķu dārzs, vēl skulptūras, arī atbrīvot strautiņu un veidot strūklaku.

Slimnīcas direktors Dzintars Mozgis teica — ja vien atsauktos vēl sponsori, to visu varētu īstenot līdz oktobrim, kad svinēs slimnīcas simtgadi. Projektam nepieciešami 20 000 lati, pagaidām sarūpēti 6 700.

Talkā piedalījās arī bērni. Viņi uzzināja, ka savulaik te ārstējies arī Rainis un sarakstījis dzejoļu krājumu bērniem "Saulīte slimnīcā".

Aina Adermanee

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!