• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Tukuma skolēniem, deputātiem un uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189205

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Tukuma skolēniem, deputātiem un uzņēmējiem

 

13.martā Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere devās darba apmeklējumā uz Tukumu.

Apmeklējumu Valsts prezidents sāka Tukuma 2.pamatskolā un Tukuma Raiņa ģimnāzijā, kur iepazinās ar skolām, to sniegtajām iespējām, kā arī ielūkojās mācību stundu norisē. Tukuma Raiņa ģimnāzijā uz diskusiju ar V.Zatleru bija sanākuši dažādu Tukuma skolu skolēni, lai diskutētu par skolēnu nākotni, iesaistīšanos politikā, kā arī ideju radīšanas un to realizēšanas nozīmi. Skolēni arī interesējās, kā varētu motivēt jauniešus palikt Latvijā.

Diskusijas laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka ir ļoti būtiski izvēlēties profesiju un darbu, kas patīk, jo tas ļaus darboties arī grūtos apstākļos. Viņš arī piezīmēja, ka būtiski šajā procesā ir domāt ne tikai par patērēšanu, bet arī par lietu radīšanu. Latvija ir izaicinošu iespēju valsts, kas ir jāizmanto gan savā, gan savas valsts labā.

Pēc skolu apmeklējuma V.Zatleram bija darba pusdienas ar Tukuma domes vadību, deputātiem un Tukuma Goda pilsoņiem. To laikā tika pārrunāti pilsētas attīstības plāni, īpaši tādu infrastruktūras projektu kā divu bērnudārzu un koģenerācijas stacijas būvniecība. Lai arī Tukumā ir zemākais bezdarba līmenis valstī, tika apspriesta arī jaunu darba vietu veidošana, Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu labākas izmantošanas iespējas, kā arī citi tautsaimniecības jautājumi.

Lai iepazītos ar vietējo uzņēmējdarbību, Valsts prezidents apmeklēja AS “Tukuma piens”. V.Zatlers ielūkojās piena pārstrādes procesā un ar uzņēmuma vadību pārrunāja piena pārstrādes uzņēmumu iespējas attīstīties un veikt nepieciešamos uzlabojumus. Prezidents tikās arī ar vietējo uzņēmēju pārstāvjiem, lai uzklausītu viņu ieteikumus dažādos uzņēmējdarbības jautājumos. Īpaša uzmanība tika pievērsta šķēršļiem ES fondu apgūšanā un uzņēmējdarbības veicināšanā, kā arī iespējām uzlabot valsts institūciju darbu.

Valsts prezidentam bija iespēja arī tikties ar Tukuma iedzīvotājiem un uzklausīt viņu bažas par krīzes sekām un grūtībām, ar kurām nākas saskarties. Sarunās ar iedzīvotājiem Valsts prezidents apsprieda, ka katrs šajos apstākļos var palīdzēt citiem ar savām zināšanām, iemaņām un padomu, pretī par to neprasot samaksu.

Tukuma brauciena ietvaros Valsts prezidents apskatīja arī Tukuma Ledus halli un Tukuma pilsētas bibliotēku. Darba vizītes nobeigumā Valsts prezidents ar kundzi apmeklēja Durbes pili, kur apskatīja izvietoto izstādi “Tukuma rajona muižas”.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!